Fossil Gen 6 Hybrid officieel: mechanische wijzers, 2 weken accu

Fossil Gen 6 Hybrid officieel: mechanische wijzers, 2 weken accu

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fossil heeft twee slimme horloges uitgebracht die werken met mechanische wijzerplaten en zonder Wear OS. De Gen 6 Hybrid komt in een 45 mm- en een 40,5 mm-model. Beide horloges kunnen tot twee weken verder met hun accu en zijn vanaf 229 euro te koop.

Fossil Gen 6 Hybrid

Er komt een nieuwe generatie aan van Fossil-smartwatches en deze werken niet op Wear OS, maar op een eigen systeem. Dat maakt Fossil in een persbericht bekend. De Gen 6 Hybrid-horloges hebben een klassiek horlogedesign met mechanische wijzers, maar er is nog steeds een scherm: een zuinig e-ink scherm, dat geen kleuren weergeeft.

De Gen 6 Hybrid komt met twee totaal verschillende ontwerpen. De 45 mm-variant heeft een stoer uiterlijk en heeft als bijnaam 'Machine', terwijl de 40,55-versie, 'Stella', is afgewerkt met 150 Tsjechische kristallen die met de hand zijn geplaatst. Het design van beide modellen is gebaseerd op Fossils populairste klassieke horloges.

De Machine-variant met metalen bandje

De horlogekast is voor beide horloges vervaardigd in roestvrij staal. Machine is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en goud met bandjes van metaal, leer of silicone. Stella heeft dezelfde materialen van bandjes, maar de horlogekast is enkel de kleuren zilver of roségoud. De bandjes meten respectievelijk 24 en 18 mm. Beide horloges zijn waterdicht tot 30 meter diepte.

E-ink-scherm en wijzers

Op het e-ink-scherm van de Gen 6 Hybrid kan je door de menu's bladeren door de mechanische wijzers te gebruiken als aanwijzers. Je kan de wijzer bewegen door op de bovenste en onderste knoppen te drukken. Op het scherm van de horloges kan je onder meer je activiteitsgegevens aflezen, je muziek bedienen en je kan ook de hulp inroepen van Amazon Alexa.

Het Stella-horloge in roségoud

Verder stelt Fossil dat de hartslagsensor is verbeterd zodat die continu je hartritme kan monitoren. De Gen 6 Hybrid heeft ook een SPO2-bloedzuurstofmeter. De motor van deze smartwatch is een Intel Atom-processor en de horloges verbinden met bluetooth 5.0. Afhankelijk van het gebruik kan je een accuduur tot twee weken halen met de Machine-versie en Stell haalt één week. De Gen 6 Hybrid is verder na 60 minuten voor 80 procent opgeladen.

Fossil Smartwatches-app

Met de Hybrid-horloges lanceert Fossil daarnaast een nieuwe begeleidende app met de naam 'Fossil Smartwatches'. Het startscherm van deze app toont een dagelijkse momentopname van de belangrijkste activiteits- en gezondheidsgegevens. Je kan dat startscherm van de app ook personaliseren en in Fossil Smartwatches vind je de mogelijkheid om de wijzerplaat en instellingen van je horloge aan te passen. De huidige gebruikers van Fossil-horloges ontvangen deze nieuwe app via een update.

Fossil Gen 6 Hybrid kopen

De Fossil Gen 6 Hybris-horloges zijn nu te koop. Voor beide modellen betaal je 229 euro als je kiest voor een leren of silicone bandje. Met metalen bandje kosten ze 259 euro.

De populairste artikelen over smartwatches
Fossil Gen 6 Hybrid officieel: mechanische wijzers, 2 weken accu
Fossil Smartwatches

Fossil Smartwatches

Het startscherm van de nieuwe Fossil-app toont een dagelijkse momentopname van de belangrijkste activiteits- en gezondheidsgegevens. Je kan dat startscherm van de ap ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk