Fossil Gen 5E officieel: voordelig Wear OS-horloge, premium afwerking

Fossil Gen 5E officieel: voordelig Wear OS-horloge, premium afwerking

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 12 oktober om 12:23 uur: Fossil heeft de prijs en beschikbaarheid gedeeld met Androidworld. We hebben die toegevoegd aan het artikel.

Fossil Gen 5 SE

De Fossil Gen 5-smartwatch is nu meer dan een jaar oud en dan verwachten we natuurlijk iets nieuw van de horlogemaker. Dat 'nieuwe' lijkt ditmaal vooral een beetje op het oude en bekende. De Gen 5E is namelijk een nieuwe versie van de Gen 5, maar dan een voordeligere variant. Fossil gebruikt geen nieuwe hardware bij zijn laatste smartwatch en kan daarmee het horloge voor een toegankelijkere prijs aanbieden. De Gen 5E heeft daarnaast wel eenzelfde kwaliteit van materialen als de vorige edities.

De Gen 5E heeft 44 mm-formaat en een bandje van 22 mm dat je kan omwisselen. Verder gebruikt Fossil een 1,19 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 390 x 390 pixels. in de behuizing vind je de Snapdragon Wear 3100-chipset, en dus niet de nieuwe Wear 4100, samen met 1 GB RAM en 4 GB opslag. Het horloge heeft nog steeds plaats voor een hartslagsensor, een microfoon en luidspreker voor telefoontjes en een Home-knop.

Verder komt de Gen 5E met alle softwarefuncties waar ook de andere horloges op kunnen rekenen. Dat wil zeggen dat het horloge werkt met Wear OS en de apps uit de Play Store, maar ook met de typische Fossil-functies zoals de Extended Battery Mode waarmee je je horloge niet dagelijks hoeft op te laden.

Beschikbaarheid

De Fossil Gen 5E verschijnt in drie kleuren: Black Silicone, Brown Leather en Black Stainless Steel. Het nieuwe horloge kost 229 euro en hij is vanaf 26 november bij ons te koop.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk