Fossil Gen 5 krijgt reeks nieuwe gezondheidsfuncties en batterijmodi

Fossil Gen 5 krijgt reeks nieuwe gezondheidsfuncties en batterijmodi

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fossil Gen 5

Fossil komt met een grote update die is uitgerold bij gebruikers van de Gen 5 en de Michael Kors-horloges van het merk. Fossil komt met een nieuwe Welzijn-app die je activiteit in rel-time gaat tracken. Denk aan je stappen, hartslag, de afstand die je aflegt, een weergave van de verbrande calorieën en meer. Fossil voegt in de app ook de analyse van je slaap toe, en je zal ook doelstellingen kunnen maken om zo je slaap te verbeteren.

Fossil heeft ook in het bijzonder aandacht voor cardiotraining dankzij de mogelijk om je zuurstofopnamevermogen te meten met een VO2 Max-meting. VO2 Max geeft een idee over je gezondheidsstatus en de verbeteringen die je doormaakt.

toestelfoto

Tegels en batterijmodi

Toch komt Fossil ook met andere verbeteringen naast gezondheidsfuncties. Als eerste zijn er nieuwe tegels voor Wear OS. Tegels zijn in feite het equivalent van widgets voor je horloge. Je kan nu snel toegang krijgen tot je belangrijkste contacten, zodat je ze met een paar tikken op je horloge kan bereiken. Het horlogemerk komt daarnaast met nieuwe batterijmodi voor de Gen 5. Er is als eerste een nieuwe 'Extended Mode' die je een accuduur van 24 uur geeft, maar je kan nu ook zelf een eigen batterijmodus maken voor specifieke scenario's die in één klap bepaalde functies op je horloge in- of uitschakelt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Bedankt voor de tip, Bas!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk