'Fitbit voor de rechter: horloges veroorzaken brandwonden'

'Fitbit voor de rechter: horloges veroorzaken brandwonden'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google komt straks voor de rechter vanwege een dagvaarding door twee Fitbit-gebruikers. Zij liepen brandwonden op doordat hun horloges oververhitten en Fitbit gaf geen gehoor aan het probleem. De oververhitting zou voorkomen bij veel verschillende wearables van het merk.

Fibit-rechtszaak

Twee eigenaars van een Fitbit Versa Lite en een Versa 2 hebben de fabrikant van hun smartwatch voor de rechter gedaagd in de Verenigde Staten. Fitbit heeft in maart 1,7 miljoen exemplaren van zijn Ionic-smartwatch teruggeroepen door problemen met oververhitting. Volgens The Verge waren er 78 meldingen van brandwonden.

De eigenaars van de Versa-horloges oordelen nu dat het problemen met oververhitting bij Fitbit-wearables veel breder is verspreid dan Google doet uitschijnen. In de gerechtelijke documenten worden de volgende Fitbits genoemd: Versa, Versa 2, Versa 3, Charge 4, Versa Lite, Ionic, Sense, Alta HR, Inspire, Inspire HR, Inspire 2 en Blaze. Telkens omschrijven de aanklagers een concreet geval van oververhitting met het bewuste horloge met vaak ook bijhorend beeldmateriaal van brandwonden.

Onder de mat geveegd

De aanklagers beschuldigen Google er niet alleen van dat bovenstaande horloges brandwonden kunnen veroorzaken, maar ook dat Google die problemen onder de mat veegt. Supportmedewerkers van Fitbit zouden verwijzen naar de persoonlijke hygiëne van gebruikers, anders dan naar problemen met het de wearables. Daarnaast duurt het ook lang voordat helpdeskmedewerker reageren, zo luidt de beschuldiging.

Daarnaast moet deze rechtszaak er ook voor zorgen dat alle Ionic- gebruikers het volledige aankoopbedrag van hun horloge terugkrijgen. Op dit moment zou Google het bewust moeilijk maken voor Ionic-eigenaars om het bedrag terug te vorderen. We hebben Fitbit om een reactie gevraagd.

Heb jij last gehad van oververhitting bij een Fitbit-product?

Heb jij ooit meegemaakt dat je Fitbit-horloge is oververhit? Heb je daar net als de aanklagers ook brandwonden door gekregen? Laat het ons weten in bovenstaande poll. Je kan ook meer over je ervaringen vertellen in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Fitbit? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk