Fitbit gaat hartritmestoornis veel efficiënter detecteren na update

Fitbit gaat hartritmestoornis veel efficiënter detecteren na update

Fitbit heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die hartritmestoornissen veel nauwkeuriger kan detecteren. Het systeem monitort het hartritme de hele tijd en kan zo veel beter een hartfalen voorspellen. Fitbit wil de feature beschikbaar maken bij zijn huidige wearables met een hartslagmeter.

Fitbit AFib-detectie

Atriumfibrilleren, kortweg AFib, is de meest voorkomende vorm van hartritmestoornissen die voorkomt bij 33,5 miljoen mensen wereldwijd, dat schrijft Google in een onderzoek dat het deelt in zijn blogbericht. Patiënten met AFib hebben een tot vijf keer grotere kans om een beroerte te krijgen en daarom gaat Google met zijn Fitbit-wearables een technologie uitrollen die hartritmestoornis detecteren.

Fitbit gebruikt daarvoor een nieuw algoritme dat recent is goedgekeurd door gezondheidsinstanties van de overheid in de Verenigde Staten. Het algoritme detecteert succesvol AFib in 98 procent van de gevallen en dat werd vergeleken met professionele apparatuur die een elektrocardiogram maakt. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek uit 2020. De hartslag van 455.000 deelnemers werd daarbij gemonitord gedurende zes maanden.

Beschikbaarheid

Fitbit heeft al wel een ECG-functie in veel van zijn wearables, maar die monitort minder enkel periodiek je hartslagritme, terwijl het nieuwe algoritme de hele tijd werkt. Volgens Google gaat het systeem binnenkort beschikbaar zijn als een update voor zijn bestaande wearables met een hartslagmeter. Het is niet bekend welke wearables de update zullen krijgen en wanneer Fitbit de update precies zal uitrollen. Hij zal als eerste beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, maar Fitbit heeft nog niets gedeeld over plannen voor AFib-detectie buiten de VS.

Lees ook

Heb jij een Fitbit-wearable en kijk jij ernaar uit om met de AFib-detectie aan de slag te gaan? Gebruik jij wel vaker ECG-scans op jouw wearable? Misschien gebruik jij een wearable die je speciaal hebt gekocht voor de gezondheidsfuncties en niet voor het meten van sportactiviteiten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over wearables
Fitbit
Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

Meer info

Lees meer over:
Gezondheid en fitness Fitbit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties