Fitbit vanaf nu officieel deel van Google, dit moet je weten

Fitbit vanaf nu officieel deel van Google, dit moet je weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de overname van Fitbit officieel bevestigd. De bekende fabrikant van fitnesstrackers maakt nu deel uit van Google. Het bedrijf herhaalt eerder gemaakt beloftes op het vlak van privacy.

Fitbit deel van Google

De overname van Fitbit is rond. Dat maakt Google bekend op sociale media, maar ook met bovenstaande afbeelding in de Google Store. Google heeft met Fitbit een bedrijf in handen dat jarenlange ervaring heeft met de ontwikkeling van fitnesstrackers, maar ook met smartwatches en de benodigde software om die apparaten te doen werken.

In november van 2019 maakte Google al bekend dat het Fitbit wilde overnemen voor 2,1 miljard dollar, maar het bedrijf moest aan voorwaarden voldoen met regulators waaronder de Europese Commissie. Google benadrukte dat de overname alles te maken heeft met de apparaten die Fitbit maakt en niet met de gezondheidsdata van de gebruikers van die wearables. Die belofte heeft Rick Osterloh herhaald op Googles blog.

Voordelen van de aankoop

De overname van Fitbit kan Google op veel manieren helpen. Allereerst heeft Google nu de mensen en know-how in huis om een eigen smartwatch te maken, waar al erg lang over gespraat werd. Verder kan Google die kennis ook inzetten om zijn eigen Wear OS-besturingssysteem voor slimme horloges te optimaliseren op het vlak van sportieve functies. We weten dat Google ook al samenwerkt met OnePlus om Wear OS te verbeteren.

Fitbit vanaf nu officieel deel van Google, dit moet je weten

Voorlopig wachten we op Googles eerste grote wapenfeit met Fitbit. Al liet Fitbit al wel sinds vorig jaar de Google Assistent-werken op zijn smartwatches. In een brief van Fitbit-CEO James Park zegt de man dat de overname door Google geen effect heeft op de manier waarop Fitbit-apparaten samenwerken met diensten van derden. Je zal dus je Fitbit-wearable kunnen blijven verbinden met je favoriete gezondheids-app.

Gerelateerde artikelen

Wat verwacht jij dat Google samen met Fitbit zal verwezenlijken? Is dit een match made in heaven? Laat ons jouw mening weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk