Fitbit Charge 5 officieel: compleet pakket van sport en gezondheid

Fitbit Charge 5 officieel: compleet pakket van sport en gezondheid

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De nieuwe Charge 5-fitnesstracker van Fitbit wil gebruikers meer inzicht geven in hun beweging, stress, hartgezondheid, slaap en het algeheel welzijn. Hij komt met een verbeterd design en heeft een prijskaartje van 179,95 euro.

Fitbit Charge 5

De Charge-reeks van Fitbit bestaat uit de meest complete fitnesstrackers van het merk, en een nieuwe generatie staat klaar. De Charge 5 heeft een dunner en frisser design en komt met een AMOLED-kleurenscherm dat tweemaal zo helder is vergeleken met de vorige generatie. Fitbit voegt ook voor het eerst een always-on-schermfunctie toe aan zijn fitnesstracker. De accu van het bandje kan tot 7 dagen mee met één oplaadbeurt.

Fitbit introduceert een nieuwe functie voor het Fitbit Premium-abonnement in combinatie met de Charge 5. Dankzij de dagelijkse herstelscore kun je zien of je lichaam klaar is om te sporten of beter rustig aan kan doen. Elke ochtend ontvang je een score op basis van je activiteit, hartslagvariabiliteit (HRV) en recente slaap. Je krijgt ook een analyse van de factoren die je score hebben beïnvloed, en suggesties zoals een aanbevolen streefdoel voor minuten in actieve zones. De dagelijkse herstelscore zal straks ook beschikbaar zijn de op Fitbit Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe en Inspire 2.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Fitbit Charge 5 officieel: compleet pakket van sport en gezondheid

Sport en stress

Daarnaast beschikt de Charge 5 ook over ingebouwde gps, 20 trainingsmodi, automatische sportherkenning en een schatting van je V02 Max, dat is de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan je gebruiken tijden intense workouts.

Gerelateerde artikelen

De coronacrisis heeft mensen meer stress bezorgd, en de Charge 5 kan met zijn EDA-sensor stress vaststellen zodat jij er beter mee kan omgaan. De EDA-sensor meet de reactie van je lichaam op stress aan de hand van veranderingen in de zweetklieren op je vingers, en het is een functie die de fabrikant al eerder introduceerde bij de Sense-smartwatch.

Hart en medidatie

Een andere Sense-functie die ook naar de Charge 5 komt, is de ECG-app. Dat is een app die atriumfibrillatie, de meest voorkomende vorm van hartritmestoornissen, kan helpen detecteren. De Charge 5 houdt ook 24/7 je hartslag bij en geeft meldingen wanneer je hartslag boven of onder je persoonlijke grenzen bevindt. Hoewel veel factoren van invloed kunnen zijn op je hartslag, kan een te hoge of te lage hartslag een indicatie zijn van een hartaandoening die medische aandacht vereist.

De dagelijkse herstelscore

De dagelijkse herstelscore

Verder zijn ook slaapanalyse en slimme alarmen opnieuw van de partij en je kan de Charge 5 gebruiken om meldingen te ontvangen en contactloos te betalen in winkels. Nieuw voor Premium-abonnees zijn de ammeditatie- en mindfulness-sessies waar ze toegang tot krijgen. Deze moeten je helpen om te ontspannen, en Fitbit ging ervoor de samenwerking aan met Calm. Dat is een bekende app voor slapen, meditatie en relaxing.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

De Charge 5 is verkrijgbaar voor 179,95 euro, inclusief een Fitbit Premium-lidmaatschap van zes maanden (voor nieuwe en terugkerende Fitbit-gebruikers). De Charge 5 is vanaf vandaag online te bestellen op Fitbit.com, bol.com en Coolblue, en is dit najaar verkrijgbaar. Je kan hem vinden in de kleuren Black, Lunar White en Steel Blue, ende Charge 5 is compatibel met een reeks accessoires.

  • Fitbit Charge 5 kopenFitbit.com, bol.com en Coolblue - 179,99 euro
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

De nieuwe Charge 5-fitnesstracker van Fitbit wil gebruikers meer inzicht geven in hun beweging, stress, hartgezondheid, slaap en het algeheel welzijn. Hij komt met een verbeterd design en ingebouwde gps.

€ 179,99

Winkelen op:

Fitbit

Fitbit

Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk