Fitbit Charge 3 nu beschikbaar: dit zijn de beste deals

Fitbit Charge 3 nu beschikbaar: dit zijn de beste deals

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fitbit Charge 3 verbeteringen

De in augustus aangekondigde Fitbit Charge 3 is de opvolger van de populaire Charge 2 en biedt op een aantal vlakken vernieuwingen.

Fitbit Charge 3

Zo is deze tracker uitgerust met een groter OLED-scherm dan de Fitbit Charge 2. Dit van het duurzame Gorilla Glass 3 gemaakte scherm is 40% groter en 40% helderder waardoor het scherm beter afleesbaar is in zonlicht, en er ook meer schermoppervlakte is voor de bediening ervan. Er is ook een zogenaamde inductieve knop op de Charge 3 aanwezig. Het is voor het eerst dat Fitbit een dergelijke knop op een tracker toepast. Ruimtebesparing is hiervoor de grootste reden. Het ontwerp met deze knop zorgt er ook voor dat de Charge 3 nu waterbestendig is en wel tot 50 meter diepte.

Een ingebouwde gps-sensor is nog steeds niet in de Charge te vinden. Tijdens je hardlooprondje zul je dan voor het bijhouden van locatiegegevens nog steeds je smartphone bij je moeten hebben.

Gezondheids- en fitnesservaring

Er is ook een verbeterde gezondheids-en fitnesservaring. Dat is te zien in het nieuwe, gepersonaliseerde dashboard dat je inzicht geeft in je dagelijkse bewegingsstatistieken en gezondheidsgegevens, zoals female health tracking, waterinname en slaap. Het apparaatje geeft ook meldingen zoals oproepen, WhatsApp-berichten en afspraken weer maar dat is niet nieuw. Wel nieuw is het accepteren of weigeren van oproepen. Daarnaast kun je onderweg snel reageren met vooraf ingestelde of zelf gecreëerde snelle antwoorden.

In november zal ook Fitbit Labs Sleep Score bèta starten; deelnemers krijgen een diepere evaluatie van hun slaapkwaliteit plus tracking voor ademhalingsproblemen die kunnen duiden op gezondheidsproblemen.

Fitbit Charge 3 kopen

Fitbit Charge 3 is vanaf vandaag voor €149,95 te koop op Fitbit.com en bij webwinkels als Coolblue, Bol.com en MediaMarkt. De tracker is te koop in de uitvoeringen met grafietgrijze aluminium frame en zwarte polsband of blauwgrijs met roségouden frame. De verschillende accessoires verschillen in prijs van €29,95 tot en met €69,95.

Fitbit Charge 3

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk