Fitbit Ace 3 officieel: fitnesstracker speciaal voor kinderen

Fitbit Ace 3 officieel: fitnesstracker speciaal voor kinderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fitbit komt met een nieuwe fitnesstracker genaamd de Ace 3. Het bandje is speciaal gericht op kinderen en wil ze motiveren om te bewegen. De Ace 3 heeft geanimeerde wijzerplaten en komt met verschillende bandjes, waaronder enkele in 'Minions'-thema.

Fitbit Ace 3

Fitbit heeft zijn nieuwe fitnesstracker onthuld in een persbericht, en de Ace 3 is helemaal ontworpen op maat van kinderen. De afgelopen maanden zijn die steeds meer met thuiswerk aan de slag gegaan, en de Ace 3 helpt ouders om hun kinderen te motiveren om aan sport te doen.

Het bandje zorgt ervoor dat kinderen dagelijks 60 actieve minuten te halen, met herinneringen om minstens 250 stappen per uur te nemen en de optie om ze tijdens schooltijd aan te passen. Bovendien kunnen ze gemakkelijk persoonlijke doelen stellen en hun activiteit volgen door hun statistieken te bekijken op het touchscreen, timers in te stellen en tegen de stopwatch te racen.

Fitbit Ace 3 officieel: fitnesstracker speciaal voor kinderen

Verder zijn verschijnen ook oproepen en meldingen van berichten op het scherm, en zo blijven kinderen in contact met hun ouders, familie en (goedgekeurde) vrienden. De accuduur van het bandje bedraagt acht dagen.

Gerelateerde artikelen

Slaapanalyse en Minions

De Ace 3 is daarnaast in staat ook de slaap van kinderen analyseren en komt met bedtijdherinneringen en stille alarmen die een goede nachtrust moeten stimuleren. Alle gegevens die het bandje verzameld worden samengebracht in de Fitbit-app waarin ze ook contact kunnen maken met ouders en familie. Zo kan je in een gezin deelnemen aan de Family Face Off-uitdagingen om badges en trofeeën te verdienen. Ouders kunnen zo ook de activiteiten van hun kinderen monitoren en kinderen kijken mee in de aangepaste 'kid view'.

Fitbit Ace 3 officieel: fitnesstracker speciaal voor kinderen

Kinderen houden van een fitnesstracker die er leuk uitziet, en daarom pakt Fitbit ook uit een aanbod van 20 geanimeerde wijzerplaten die waaruit ze kunnen kiezen. Denk dan aan leuke animaties zoals: konijnen, katten, marsmannetjes en ruimteschepen. Uiteraard horen dan ook aangepaste bandjes bij, zoals twee die in 'Minions'-thema zijn: de kleuren Despicable Blue en Mischief Black. Er komen later nog meer Minions-features naar de Ace 3, aldus Fitbit.

Fitbit Ace 3 kopen

De Fitbit Ace 3 is te koppelen met een telefoon die werkt op Android of iOS. Je kan hem vanaf vandaag via pre-order bestellen op Fitbit.com, Bol.com en Coolblue voor 79,95 euro. Het bandje ligt op 15 maart in de winkels.

Gerelateerde artikelen

De Ace 3 kom met klassieke, comfortabele en veilige siliconen bandjes en met een bumperdesign, tegen morsen en vallen. Hij is verkrijgbaar in de combinaties 'zwart/sportief rood' en in 'kosmosblauw/astrogroen'. Later zijn de siliconen Minions-bandjes met reliëf verkrijgbaar voor 29,95 euro.

Fitbit Ace 3 officieel: fitnesstracker speciaal voor kinderen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk