‘Fitbit Ace 3 zit in de pijplijn, krijgt batterijduur van 8 dagen’

‘Fitbit Ace 3 zit in de pijplijn, krijgt batterijduur van 8 dagen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Het is bijna twee jaar geleden dat Fitbit voor het laatst een ‘Ace’-smartwatch voor kinderen op de markt bracht. Inmiddels is de Fitbit Ace 3 in zicht en zijn verschillende details over het slimme kinderhorloge uitgelekt, waaronder de batterijduur en het kindvriendelijke ontwerp.

Fitbit Ace 3

Wie momenteel op zoek gaat naar een kindvriendelijke wearable om sportactiviteiten bij te houden, komt mogelijk terecht bij de ‘Ace 2’ van Fitbit. Het model stamt af uit 2019 en zou toe zijn aan vernieuwingen. Fitbit wil dit aanpakken met de Ace 3, waar WinFuture vrijwel alle details van heeft gelekt. Zo plaatste de website onder andere afbeeldingen van de Ace 3, waarop te zien is dat het kindvriendelijke ontwerp van de Ace 2 bewaard blijft. Fitbit kiest er op de Ace 3 namelijk voor om een rubberen behuizing te gebruiken voor de activiteitentracker.

‘Fitbit Ace 3 zit in de pijplijn, krijgt batterijduur van 8 dagen’

Mocht de activiteitentracker op de grond vallen, dan zal dit minimale schade opleveren. Verder is de Fitbit Ace 3 vermoedelijk waterbestendig, hoewel de bronnen van WinFuture dit niet bevestigde. De vorige generatie Fitbit Ace, de Ace 2, was echter waterbestendig tot een diepte van 50 meter. Het is aannemelijk dat Fitbit de specificatie (5ATM) zal vasthouden op de Ace 3.

(Veel) langere batterijduur

Het ontwerp van de Fitbit Ace 3 lijkt veel op dat van zijn voorganger, maar de Amerikaanse fabrikant van sportgerelateerde wearables heeft weldegelijk wijzigingen aangebracht op het horloge. Zo krijgt de Ace 3 onder andere een groter scherm, met een 1,47-inch diagonaal – ten opzichte van 0,72-inch op de Ace 2. Vergelijkbaar met de Fitbit Ace 2 gaat het om een OLED-paneel dat enkel grijswaarden kan weergeven.

‘Fitbit Ace 3 zit in de pijplijn, krijgt batterijduur van 8 dagen’

In de behuizing die ongeveer 70 gram weegt, heeft Fitbit verder een batterij kunnen verwerken die tot 8 dagen mee kan gaan op één batterijlading, ten opzichte van 5 dagen op de Ace 2. Verder is de Ace 3 voorzien van bekende sportfuncties als een hartslagsensor, verschillende sportmodi en is er een pedometer (stappenteller) aanwezig in de activiteitentracker. Naast deze sportfuncties, biedt Fitbit gebruikers de mogelijkheid om hun slaapsessies bij te houden op de Ace 3.

Gerelateerde artikelen

Lancering Fitbit Ace 3

WinFuture wist geen details te melden over de prijzen van de Fitbit Ace 3. Wellicht dat Fitbit ervoor kiest om de prijzen van de Ace 2 aan te houden, die een adviesprijs van 70 euro kreeg. Lang hoeven we niet te wachten op de informatie daaromtrent, zo stellen de geruchtenmakers. Verwacht wordt dat de Fitbit Ace 3 op 15 maart gelanceerd wordt, wanneer de fitnesstracker vervolgens te koop zal zijn is nog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk