Slimme Ray Ban-bril van Facebook met augmented reality onderweg

Slimme Ray Ban-bril van Facebook met augmented reality onderweg

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Facebook gaat een slimme augmented reality-bril uitbrengen samen met Ray Ban, het bekende brillenmerk. Er is nog maar erg weinig bekend over de functionaliteiten of het uiterlijk van de bril, maar het wordt het eerstvolgende product dat Facebook lanceert.

Slimme Facebook-bril

Facebook gaat binnenkort een slimme bril uitbrengen die met augmented reality werkt. Augmented reality of AR is de technologie waarbij virtuele dingen worden vermengd met wat je ziet in de echte wereld. Het bedrijf werkt ervoor samen met Ray Ban. Eerst zou de bril ergens in 2021 verschijnen, maar mogelijk heeft de coronapandemie roet in het eten gegooid waardoor we geen specifieke tijdsaanduiding over de lancering krijgen.

"Als we vooruit kijken dan is het volgende product dat verschijnt onze eerste slimme bril van Ray Ban, die we in samenwerking met Essilor Lucoticca maken", aldus Facebook-CEO Mark Zuckerberg. "De bril hebben een iconische vormgeving en ze kunnen een aantal handige trucjes." Zuckerberg sprak over de slimme bril tijdens zijn briefing over de inkomsten van het bedrijf, dat lezen wel op Seeking Alpha.

De slimme Razer Anzu-bril

De slimme Razer Anzu-bril

Nog veel onbekend

Veel meer weten we helaas nog niet over die "slimme trucjes". Mogelijk kan de bril meldingen van je telefoon op de brilglazen weergeven, oproepen beantwoorden, navigatie instructies weergeven of een slimme assistent activeren. Al deze dingen lijken interessante functies, maar het blijft dus koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Facebook voert al veel langer onderzoek naar augmented reality-brillen, en het bedrijf bracht in het verleden zelfs een prototype uit dat de naam Project Aria kreeg. Al verwachten we dat deze Ray Ban-bril een veel frisser uiterlijk zal krijgen.

Er zijn ook andere bedrijven die in het post-Google Glass tijdperk hun pijlen richten op slimme brillen. Denk bijvoorbeeld aan de Razer Anzu, de Echo Frames van Amazon en de Spectacles van Snap. Al zijn er ook al langer geruchten dat Samsung in het geheim werkt aan een augmented reality-bril. Facebook gaat volgende zomer ook zijn eerste smartwatch uitbrengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk