Fitbit Sense en Versa 3 krijgen in VS ondersteuning voor snurkdetectie

Fitbit Sense en Versa 3 krijgen in VS ondersteuning voor snurkdetectie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fitbit voegt snurk- en geluiddetectie toe als optie op de Sense en de Versa 3-smartwatches. De functie die gebruikt maakt van de microfoon op de smartwatches wordt nu uitgerold.

Snurken is vervelend

Niet alleen voor degene die naast je ligt, maar ook voor jezelf. Gelukkig kan snurken over het algemeen geen kwaad, maar kan je nachtrust wel verstoren. Daarnaast is er een kans dat het te maken heeft met slaapapneu. Als je hier last van hebt, stopt de ademhaling tijdens de slaap even, en dan vaak meerdere keren per nacht. Fitbit heeft daarom gewerkt aan de zogenaamde Snore & Noise Detect-functie die je snurkgedrag in kaart brengt met daarbij het aantal decibellen dat je produceert. Dat is vergelijkbaar met Sleep Sensing op de Google Nest Hub 2.

Gerelateerde artikelen

Snurkdetectie inschakelen

De eerste aanwijzingen van deze snurkdetectie zagen we in mei van dit jaar en nu brengt Fitbit de functie uit in de Verenigde Staten. De optie is in te schakelen in de Fitbit-app, en alleen voor de mensen die een Fitbit Premium-abonnement hebben. Op de redactie is de functie helaas nog niet in de app te vinden.

Omdat deze functie niet gunstig is voor de accuduur van je Fitbit Versa of Fitbit Charge, raadt Fitbit aan om je horloge voor 40% of meer op te laden voordat je naar bed gaat.

  1. Open de Fitbit-app
  2. Ga naar he tabblad Vandaag
  3. Scroll naar Draag je Fitbit in bed
  4. Tik rechts bovenin op het tandwieltje
  5. Schakel de snurkdetectie hier in
Fitbit Sense en Versa 3 krijgen in VS ondersteuning voor snurkdetectie

Snurk jij als een laag overvliegende straaljager?

Wil je meer weten over de werking van de snurkdetectie? Details erover vind je hier. Wil je de Fitbit Sense en Versa 3 vergelijken? Dan kan hier op Androidworld. Heb je geen Fitbit Sense en Versa 3 maar snurk je volgens de buren wel? Via de SnurkLab-app op je telefoon kun je precies zien hoeveel je snurkt aan de hand van een snurkscore.

Snurk jij veel tijdens je slaap? Wat vind je partner daarvan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Fitbit

Fitbit

Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk