Eerste Wear OS 3-horloge gelanceerd dat niet van Samsung is

Eerste Wear OS 3-horloge gelanceerd dat niet van Samsung is

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Montblanc Summit 3 is een nieuwe smartwatch met het Wear OS 3. Eerder heeft enkel Samsung een Wear OS 3-horloge uitgebracht. De Summit 3 is gemaakt van titanium en hij komt met een leren of rubberen bandje. De chipset is de Snapdragon Wear 4100 Plus, maar voor deze smartwatch moet je veel geld neerleggen.

Nieuw Wear OS 3-horlorge

Vorig jaar raakte bekend dat Samsung zijn Tizen-systeem voor horloges omruilt voor Wear OS. De Galaxy Watch 4 was lang de enige smartwatch die op de markt mocht verschijnen met het nieuwe Wear OS 3, maar daar is verandering in gekomen nu de Montblanc Summit 3 is uitgebracht, dat weet 9To5Google.

Zoals we van de Galaxy Watch 4 gewend zijn, komt hij met een softwareschil die volledig in een One UI- en Samsung-jasje is gestopt. De MontBlanc Summit 3 leunt daarentegen dichter aan bij een standaard Wear OS 3-ervaring. We weten dat Google de interface van zijn besturingssysteem vorig jaar sterk onder handen heeft genomen, en de de Montblanc Summit 3 geeft ons ook op softwaregebied een beeld van wat we mogen verwachten van de aankomende Google Pixel Watch.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Eerste Wear OS 3-horloge gelanceerd dat niet van Samsung is

Titanium-horloge

De horlogekast van de Summit 3 meet 42 mm en is vervaardigd uit titanium. Hij komt met leren en rubberen bandjes. Het scherm is een 1,28 inch AMOLED-paneel met een resolutie van 416 x 416 pixels en de Summit 3 gebruikt een draaikroon om snel door de interface te scrollen. Er zijn ook twee knoppen aan de rechterzijde. Hij werkt verder met de Snapdragon Wear 4100 Plus-chipset onder de motorkap en er is 1 GB RAM en 8 GB opslag voorzien. De smartwatch is ook uitgerust met onder meer een microfoon, een lichtsensor en een hartslagsensor.

Toch is de Montblanc Summit 3 zeker niet het doorsnee Wear OS-horloge en dat heeft alles met zijn prijskaartje te maken: 1.270 euro. Hij is vanaf 15 juli te koop. Kijk jij ernaar uit om meer horloges met Wear OS 3 te zien verschijnen? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Wear OS 3

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk