'Dit zijn de Fossil Gen 6 smartwatches met vernieuwde Wear OS'

'Dit zijn de Fossil Gen 6 smartwatches met vernieuwde Wear OS'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic zijn de eerste smartwatches met het nieuwe Wear OS 3 van Google en binnenkort krijgt het duo gezelschap van de nieuwe Fossil Gen 6-serie. Deze horloges waren even te zien op Amazon en wij hebben de screenshots.

Fossil Gen 6

De Fossil Gen 6-serie komt eraan en dat heeft de horlogemaker ook al laten weten via deze teaser. Greg McKelvey, Chief Commercial Officer van Fossil, noemde de naam Fossil Gen 6 ook al. Hij gaf aan dat de serie een premium prijskaartje en een geweldig merkontwerp krijgt. Een andere Fossil-topman spreekt over de behoorlijke grote hardware-upgrades, zoals een nieuwe chipset en ondersteuning voor het nieuwe Wear OS 3-platform.

Er zijn nu ook een serie afbeeldingen van de Fossil Gen 6 op Amazon verschenen en inmiddels ook weer verdwenen. WinFuture heeft de afbeeldingen tijdig weten op te slaan en hieronder zie je het uiterlijk van de zesde generatie Fossil-smartwatches.

Scherm en uitvoeringen

De Fossil Gen 6-smartwatches zijn allemaal uitgerust met een 1,28 inch OLED-display voorzien van een hoge resolutie van 416 x 416 pixels. Fossil heeft er een always-on functie aan toegevoegd en beweert dat het scherm nog helderder is en meer kleuren bevat dan de voorgaande series. De Fossil Gen 6-horloges zijn verkrijgbaar in twee afmetingen 42 of 44 millimeter en er zijn verschillende uitvoeringen voor mannen en vrouwen. De behuizing van de Fossil Gen 6 is waterdicht tot een diepte van 50 meter en er zijn verschillende bandjes om uit te kiezen, leer, stof of metaal. Voor de rest zijn de horloges hetzelfde. Hieronder zie je de damesmodellen.

Prestaties en accu

Zoals verwacht, kiest Fossil voor de Wear 4100-chipset van Qualcomm. Chipsets uit de Wear-serie zijn bestemd voor wearables en smartwatches, waarbij de focus ligt op relatief vlotte prestaties tegen een laag energieverbruik. Met de Snapdragon Wear 4100 is het energieverbruik wederom omlaag gebracht, terwijl de chipset krachtiger is dan de Wear 3100. Verder is er Bluetooth 5.0- en GPS-ondersteuning en het interne geheugen van de nieuwe Fossil Gen 6-smartwatches is 8 GB groot. Of er ook een model met LTE-ondersteuning is, is niet bekend.

Volgens Fossil hebben de smartwatches een accuduur van 24 uur, die verlengd kan worden met een energiebesparende naar meerdere dagen. De horloges moeten binnen een uur volledig kunnen worden opgeladen, waarbij 80 procent van de capaciteit na 30 minuten beschikbaar is.

Wear OS en activiteiten

Verder bieden de Gen 6-smartwatches uitgebreidere fitnessfunctionaliteiten, wat vermoedelijk een gevolg is van de samensmelting van Fitbit's ecosysteem met dat van Wear. Zo kunnen de Fossil-smartwatches verschillende activiteitsdoelen monitoren, zoals stappen, slaap en hartslag. Er is ook een SpO2-sensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet.

Dankzij Wear OS van Google kun je natuurlijk verschillende apps op de horloges gebruiken. Vermoedelijk zullen deze Fossil-horloges wel een iets andere interface hebben dan Samsungs nieuwe One UI Watch dat ook op Wear OS 3 is gebaseerd.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

De Fossil Gen 6-smartwatches zullen verkrijgbaar zijn in 42 mm of 44 mm-model voor zowel mannen als vrouwen. Er worden prijzen genoemd van € 299 of € 329 kosten en vanaf 27 september moeten ze in de winkels liggen.

Kijk jij uit naar de Gen 6-horloges van Fossil? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk