Casio introduceert derde generatie van zijn outdoor Wear OS-horloges

Casio introduceert derde generatie van zijn outdoor Wear OS-horloges

Outdoor-horloge

De Casio ProTrek WSD-F30 heeft ingebouwde gps en kan kaarten online raadplegen, wat hem uitstekend geschikt maakt als outdoor-horloge. De grootste verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de WSD-F20 zijn de verbetering op het gebied van accu. Volgens Casio zou het nieuwe horloge het tot drie dagen kunnen volhouden bij normaal gebruik. Dat is een belangrijke verbetering voor wie graag het horloge op een meerdaagse trektocht meeneemt.

Voor dat sterker batterijleven is er de Extended Mode. Je kan ook gebruikmaken van zwart-witkleuren op je scherm om zo te besparen. Het horloge maakt hiervoor gebruik van zijn monochrome schermlaag. Voorheen kon de WSD-F20 slechts de tijd laten zien, maar de nieuwkomer kan ook sensorgegevens laten zien. Met een knop kan je de modus activeren. Een belangrijke focus voor Casio's outdoor-horloge is namelijk het meten van hoogte, luchtdruk en de kompasfunctie. Dat zijn features die we ook gewend zijn in Casio's domme horloges. In de monochrome modus haal je een maand gebruik uit je slimme horloge.

Casio Pro Trek WSD F-30

Ontwikkelaarspartners

De ProTrek WSD-F30 heeft een OLED-scherm van een 390 bij 390-resolutie. Dat is een verbetering in vergelijking met de WSD-F20. Casio is ook erg goed omgesprongen met het design van zijn horloge, want de betere batterijprestaties hebben het horloge slechts 0,4mm dikker gemaakt. Wat hetzelfde gebleven is, is de rugged behuizing. Het horloge is schok- en stofbestendig en je kan ermee tot 50 meter onder water.

Casio's slimme horloge werkt op Wear OS, maar het bedrijf werkt daarnaast nog samen met andere ontwikkelaarspartners om speciale software-integraties voor zijn smartwatch te maken. voorbeelden zijn onder meer Glassy die je horloge prestaties laat tracken tijdens het surfen, EquiLab voor paardrijden, MySwimPro voor zwemmen en Hole19 voor golf.

Beschikbaarheid 

Het horloge komt in de kleuren zwart, oranje en blauw. Op dit moment is het nog onduidelijk hoeveel de WSD-F30 zal kosten en of hij bij ons beschikbaar zal zijn.

Casio Pro Trek WSD F-30

Via: Wareable

Lees meer over:
Casio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties