'Android Wear verandert naam in Wear OS'

'Android Wear verandert naam in Wear OS'

Wear OS

Een Reddit-gebruiker was een smartwatch aan het installeren toen hij een ander icoon en andere naam voor het besturingssysteem in beeld kreeg. Tijdens de set-up van het horloge en het installeren van de bijbehorende applicatie zag hij de onderstaande informatie in beeld verschijnen.

In plaats van de naam Android Wear verscheen de naam Wear OS in beeld. Ook het vertrouwde icoon van Android Wear was vervangen voor een ander. In plaats van het grijs/blauwe horloge-icoon zien we nu een 'W' die gemaakt is uit vormen en kleuren die we vaker terug zien in Google-logo's. Ook komen de kleuren van het logo overeen met de kleuren van Google.

In maart 2014 kwam de eerste ontwikkelaars-versie van Android Wear uit, tijdens Google I/O in juni van dat jaar werd het systeem officieel aangekondigd en zagen we de eerste twee smartwatches van Samsung en LG. De LG G Watch was de eerste smartwatch met Android Wear die in de winkels lag. In september volgde de Moto 360, toen revolutionair omdat het een rond scherm betrof en in 2016 kwam er ook Nederlandse ondersteuning voor Android Wear. Het besturingssysteem voor smartwatches heeft het vanaf het begin gelijk moeilijk gehad. De markt voor smartwatches werd niet zo groot als we allemaal hoopten, veel consumenten zien het nut van een dergelijk horloge nog niet in. Tegenwoordig zien we ook veel merken die niet in de tech-scène zitten met een horloge voorzien van Android Wear uitkomen.

Beschikbaarheid

Wanneer het hier echt om een naamsverandering gaat (we weten het nog niet zeker) dan past dat wel een beetje bij de lijn die Google nu volgt. Het bedrijf voorziet een aantal diensten van een nieuwe naam zoals het onlangs met Android Pay ook deed. Deze dienst heet nu Google Pay en dat is een meer algemene naam die waarschijnlijk aantrekkelijker is voor meer mensen. Als Android Wear gaat veranderen in Wear OS dan zal dat wellicht om dezelfde reden zijn.

Bron: AndroidPolice

Wear OS by Google (was Android Wear)
De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

Meer info

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties