Android Wear heeft een nieuwe naam: Wear OS

Android Wear heeft een nieuwe naam: Wear OS

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Wear wordt Wear OS

Het smartwatchbesturingssysteem Android Wear is aangekondigd in 2014. De eerste versie van dit besturingssysteem werd pas in februari van 2017 opgevolgd door versie 2.0. Verreweg de belangrijkste nieuwe functie in deze versie was het veel zelfstandiger worden van smartwatch-apps. Ze hoefden niet langer meer geïnstalleerd te worden via een 'companion-app' op een smartphone, want Android Wear 2.0-smartwatches hebben de beschikking over een 'eigen' Play Store. Begin deze week doken er screenshots op over een aanstaande naamswijziging voor Android Wear en deze is zojuist door Google definitief gemaakt: "Android Wear, it’s time for a new name."

Google heeft in het kader van de grootste horlogebeurs ter wereld, Baselworld, deze nieuwe naam doorgevoerd. Volgens het bedrijf past het beter bij de technologie, de visie en de mensen die de smartwatches om de pols hebben. De naam zal vanaf volgende week in de app en op de smartphones te zien zijn.

De naamswijziging past tevens in de lijn die de zoekgigant momenteel volgt. Google voorziet namelijk een aantal diensten van een nieuwe naam zoals het onlangs met Android Pay ook deed. Deze dienst heet nu Google Pay en dat is een meer algemene naam die waarschijnlijk aantrekkelijker is voor meer mensen. De naamswijziging naar Wear OS dan zal wellicht om dezelfde reden zijn.

50 smartwatches

Google geeft aan dat er inmiddels meer dan 50 Wear OS-smartwatches in samenwerking met smartphonefabrikanten en andere merken ontwikkeld zijn en dat ze in feite nog maar net begonnen zijn. Google heeft namelijk nog veel spannende ontwikkelingen in de pijplijn zitten. Dat belooft nog wat!

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk