Officiële bevestiging ondersteuning Nederlands voor Android Wear

Officiële bevestiging ondersteuning Nederlands voor Android Wear

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Wear Nederlands

Sinds juni vorig jaar werken spraakcommando's voor Google in het Nederlands, ook op Android Wear. De voor smartwatches aangepaste versie van Android zelf heeft echter nog geen ondersteuning voor Nederlands, wat inhoudt dat de teksten in de menu's en interface altijd in het Engels (of andere ondersteunde taal) zijn. Met de update naar Android Wear 1.4 komt daar verandering in.

Google kondigde de nieuwste Android Wear-update deze week aan en liet weten dat er onder andere nieuwe permissies in de update zitten. Deze Android 6.0-permissies maken het mogelijk om apps op de smartwatch toegang te geven of te ontzeggen tot bijvoorbeeld contactpersonen. Ook kun je bijvoorbeeld direct een WhatsApp-berichtje versturen door middel van een spraakopdracht en wordt de speaker in de Huawei Watch ingeschakeld. De bijna volledige lijst met veranderingen vind je hier.

De lijst is niet helemaal compleet, want Google meldt niet dat Android Wear 1.4 ook ondersteuning biedt voor zes nieuwe talen, waaronder Nederlands. Motorola maakt daar echter wel melding van op zijn website, na eerdere geruchten dus voldoende bevestiging om dit voor waar aan te nemen.

Beschikbaarheid

De update naar Android Wear 1.4, gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow, wordt vanaf deze week uitgerold. Over het algemeen duurt het enkele weken voordat een update van de smartwatchversie van Android beschikbaar is voor alle apparaten. Wanneer de update voor jouw Android Wear-smartwatch klaarstaat, krijg je automatisch een notificatie.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk