Ook apps voor Android Wear 1.0 worden losgemaakt van smartphone

Ook apps voor Android Wear 1.0 worden losgemaakt van smartphone

Stand-alone apps

Bij het uitkomen van Android Wear 2.0 bracht Google de Play Store naar smartwatches. Tot Android Wear 2.0 moesten Wear-apps altijd worden opgenomen in het installatiebestand van een smartphone-app. Bij het installeren van deze app werd de bijbehorende smartwatch-app automatisch naar de smartwatch verstuurd. Voor lang niet alle smartwatch-apps is het logisch dat er een bijbehorende smartphone-app is en dat is dan ook een van de redenen dat Google deze apps ontbundeld heeft.

Vanaf nu is het ook mogelijk om losse apps in de Google Play Store te zetten voor Android Wear 1.0-smartwatches. Dat betekent dat ontwikkelaars er in hun Android Wear-apps rekening mee moeten houden dat er niet altijd een smartphone gekoppeld is aan een smartwatch. Apps blijven wel gekoppeld aan elkaar: wanneer een smartphone-app geïnstalleerd wordt en er een Android Wear 1.0-smartwatch verbonden is met het toestel, zal de bijbehorende Android Wear-app alsnog automatisch geïnstalleerd worden op deze smartwatch.

Vooralsnog biedt Google deze nieuwe mogelijkheid aan als optie, maar zal zijn beleid aanpassen om het aanbieden van losse apps te promoten. Apps die wel gebundeld aangeboden worden, zullen op termijn niet meer worden opgenomen in de Android Wear-toplijsten van de Google Play Store en zullen niet langer voorzien worden van de badge 'Speciaal voor Wear'. Dat geldt ook voor apps die Android Wear-specifieke verbeteringen hebben bij notificaties.

Januari 2018

Ontwikkelaars hebben nog tot 18 januari 2018 om hun bestaande apps te ontbundelen. Apps waarbij dat niet gebeurd is, verliezen de Android Wear-gerelateerde badges in de Google Play Store en worden niet langer opgenomen in de toplijsten voor Wear-apps.

Bron: Android Developers

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties