Android Wear krijgt interactieve watchfaces

Android Wear krijgt interactieve watchfaces

Android Wear watchfaces

Officieel is er nog geen ondersteuning voor interactieve watchfaces, maar daar komt snel verandering in. In de nieuwste versie kunnen ontwikkelaars functies 'verstoppen' in de watchface die geactiveerd zullen worden door erop te tikken. Momenteel wordt dan het menu/app-lijst geopend. Een andere, meer vernieuwende functie is 'together' Hiermee kunnen watchfaces als het ware gesynchroniseerd worden.

Zo lijkt het mogelijk te worden om bijvoorbeeld te zien wat de andere, gekoppelde watch aan het doen is. Stel voor, de watch van je partner is gekoppeld en hij/zij zit in de auto, dan zie jij dat diegene aan het rijden is. Maar in principe worden de mogelijkheden eindeloos, ontwikkelaars kunnen ook berichten of bijvoorbeeld GPS-coördinaten versturen en andere informatie doorspelen tussen de watches.

Naast deze mogelijkheden, is ook het weer voor vier dagen te bekijken, wordt Google Translate dieper geïntegreerd in de smartwatch en zijn er een aantal extra opties voor ontwikkelaars toegevoegd zo meldt AndroidPolice.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe functies beschikbaar komen, is niet bekend. De aanwijzingen zijn gevonden in de nieuwe Android Wear-app, de voorbereidingen worden dus getroffen door Google om deze update goed te laten werken, maar een tijdspad is er nog niet.

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties