'Android Wear binnenkort ook in het Nederlands te gebruiken'

'Android Wear binnenkort ook in het Nederlands te gebruiken'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Android Wear-app

De nieuwe update voor de Wear-app biedt enkele kleine aanpassingen, vooral in het instellingenmenu en het installatiebestand hiervan is uitvoerig bekeken, omdat er al een changelog in verborgen was zo ontdekte Android Police. Door deze informatie weten we onder andere dat het mogelijk wordt om geluiden af te spelen of gesprekken te voeren via de ingebouwde speakers in sommige van deze horloges. Ook kun je met nieuwe gebaren het horloge bedienen met slechts één hand en lijkt het erop dat verschillende messenger-apps volledig ondersteunt gaan worden door Android Wear. Zo zien we in de informatie dat er ondersteuning komt om berichten te verzenden via WhatsApp, Telegram, WeChat, Viber en Nextplus via stemcommando's of aanraking en dat is ook erg interessant. Je kunt nu wel berichten beantwoorden, maar een conversatie beginnen is nog niet mogelijk bij deze apps. Ook de accuduur moet beter zijn geworden en dat is natuurlijk altijd fijn.

Ondersteuning voor Nederlands

Het meest interessante gaat over de ondersteuning voor enkele nieuwe talen voor Android Wear en daarbij zien we onder andere Nederlands staan. De Wear-app zelf is wel in het Nederlands te gebruiken, maar de rest van het besturingssysteem, zoals voicecommando's, werkt weer grotendeels alleen in het Engels. Er zijn wel verschillende Nederlandse commando's te gebruiken, maar dat zijn er slechts enkele en deze werken niet voor het gehele besturingssysteem. Hoe onze taal precies gebruikt zal kunnen gaan worden en wanneer de volgende update voor Android Wear uit zal gaan rollen is nog onbekend, maar het lijkt erop dat we binnenkort nog beter, sneller en handiger gebruik kunnen maken van onze slimme horloges.

Bron: Android Police

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk