Android Wear 2.0-update wordt uitgerold naar 3 smartwatches

Android Wear 2.0-update wordt uitgerold naar 3 smartwatches

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0-update onderweg

Op 8 februari is Android Wear 2.0 gelanceerd door Google. Het is de grootste update ooit voor het smartwatchbesturingssysteem sinds de lancering in 2014. Vele smartwatch-bezitters met Android Wear 1.0 kijken dan ook reikhalzend uit naar een update voor hun wearable maar er is nog maar weinig bekend over een daadwerkelijke update-melding op een van de vele smartwartches die op Android Wear draaien. Uiteindelijk zijn bij Android Wear-updates de fabrikanten, niet Google, die ervoor moeten zorgen dat de updates worden uitgerold en dat moet dan maar net bovenaan het prioriteitenlijstje staan van deze fabrikanten.

Gelukkig komen nu de eerste aanwijzingen binnen over updates voor diverse smartwatches. Zo heeft een Google-medewerker op het Android Wear-forum bevestigd dat op dit moment een OTA-update onderweg is naar 3 smartwatches: Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch en de Tag Heuer Connected. De verwachting is dat de update volgende week binnenkomt op de 3 horloges.

Android Wear 2.0

Verreweg de belangrijkste nieuwe functie van Android Wear 2.0 is dat smartwatch-apps veel zelfstandiger geworden zijn. Ze hoeven niet langer meer geïnstalleerd te worden via een 'companion-app' op een smartphone, maar Android Wear 2.0-smartwatches hebbende beschikking over een 'eigen' Play Store. Android Wear 2.0 bevat ook veel uiterlijke wijzigingen, en teven een vernieuwde bediening van de smartwatch. Er zijn ook wijzigingen in het notificatiesysteem doorgevoerd. Meldingen zien er voortaan anders uit en ogen strakker en moderner.

De Huawei Watch zou deze maand nog een update krijgen, de ASUS Zenwatch 2 en 3 staan in het tweede kwartaal op de planning . Ben je benieuwd of jouw smartwatch ook de update naar Android Wear 2.0 krijgt? Check dan ons update-overzicht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk