Android Wear 2.0-update uitgesteld vanwege bug

Android Wear 2.0-update uitgesteld vanwege bug

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uitstel vanwege bug

Er is al wel een OTA-update onderweg naar 3 smartwatches, de Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch en de Tag Heuer Connected, zo werd gisteren door een Google-medewerker bekend gemaakt.

Maar Google meldt nu dat er ook een bug gevonden is in de laatste testfase van de Android Wear 2.0-update en heeft de uitrol om deze reden voor andere smartwatches stilgelegd. De update zal weer worden verspreid wanneer de problemen zijn opgelost.

Eigenaren van de bovenstaande drie smartwatches hebben ook nog geen melding ontvangen van een OTA-update maar kunnen deze voor 4 april verwachten. Helaas zullen de eigenaren van andere smartwatches meer geduld moeten opbrengen. Deze OTA-update wordt bijvoorbeeld nog verwacht voor onder andere de ASUS Zenwatch 2 en 3, de Huawei Watch en modellen van de Moto 360.

Android Wear 2.0

Tot nu toe zijn er wel een aantal horloges die draaien op Android Wear 2.0, zoals de LG Watch Style en Watch Sport, de Huawei Watch 2 en andere watches die dit jaar zijn aangekondigd. Deze horloges hebben met de nieuwe versie van het smartwatchbesturingssysteem onder andere de beschikking over een eigen Play Store, een nieuwe appdrawer en een nieuw uiterlijk voor de notificaties. Gebruikers kunnen ook woorden invoeren door op de letters te tikken of door over de letters te slepen via een toetsenbord en vragen stellen aan Google Assistant. Android Wear 2.0 is de grootste update ooit voor het smartwatchbesturingssysteem sinds de lancering ervan in 2014.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk