Android Wear 2.0-update onderweg voor meer smartwatches

Android Wear 2.0-update onderweg voor meer smartwatches

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 is de grootste update voor het smartwatch-besturingssysteem sinds de officiële lancering in maart 2014. De grootste verandering is de manier waarop apps kunnen worden geïnstalleerd. Het is namelijk mogelijk om applicaties direct op de smartwatch zelf te installeren via een smartwatch-versie van de Google Play Store.

De nieuwe Android Wear-versie biedt verder onder andere ondersteuning voor betalingen via NFC en voor meerdere fysieke knoppen, zoals een digitale kroon vergelijkbaar met die op de Apple Watch. Daarnaast zijn notificaties aangepakt en is het uiterlijk van het besturingssysteem meer richting het Material Design dat we van Android-smartphones kennen gebracht.

Aankomende updates

New Balance heeft op zijn supportforums laten weten dat de update naar Android Wear 2.0 voor de eerste smartwatch van het sportmerk, de RunIQ, op z'n laatst 14 april zal beginnen. De afgelopen weken hebben we gezien dat updates door Google steeds tegelijk werden vrijgegeven voor verschillende smartwatches. Dat zou kunnen betekenen dat er deze week nog meer smartwatches voorzien worden van een update.

De afgelopen weken is de update naar Android Wear 2.0 vrijgegeven voor de LG G Watch R en de LG Watch Urbane (eerste generatie). Volgens LG wordt deze update op korte termijn uitgerold voor alle exemplaren van deze smartwatches. Daarnaast zal de nieuwe update begin mei ook beschikbaar worden gemaakt voor de LG Watch Urbane 2nd.

Dat de update naar Wear 2.0 nog niet beschikbaar is voor de Watch Urbane 2nd, evenals de Huawei Watch, is opmerkelijk te noemen. Ontwikkelaarspreviews van Android Wear 2.0 werden namelijk uitsluitend beschikbaar gemaakt voor deze twee smartwatches. Er zou een nieuwe bug opgedoken zijn in Android Wear waardoor de uitrol voor verschillende smartwatches uitgesteld is. Als de problemen opgelost zijn, komt de update voor de Huawei Watch, ASUS ZenWatch 2 en ZenWatch 3 en nieuwere Moto 360-modellen mogelijk ook begin mei.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk