Amazfit GT4 en GTS 4 officieel: smartwatches met geavanceerde gps

Amazfit GT4 en GTS 4 officieel: smartwatches met geavanceerde gps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Amazfit heeft een nieuwe serie van smartwatches aangekondigd. De Amazfit GTR 4, GTS 4 en GTS 4 Mini krijgen verbeterde sport- en gezondheidsfuncties en een nauwkeurigere gps.

Amazfit GTR 4 en GTS 4

De 'R' en 'S' in hun namen staat voor 'Round' en 'Square'. De Amazfit GTR 4 en GTS 4 zijn twee smartwatches die 150 spormodi bevatten, dat maakt Amazfit bekend in een persbericht. Nieuw is dat ze nu acht van deze sportactiviteiten automatisch herkennen zonder dat je het tracken manueel moet starten vanaf je pols. En voor golfers is er de Track Run-modus en Gold Swing-modus.

Een veelgevraagde functie die eerder ontbrak was de integratie met populaire fitnessapps. De horloges werken nu met Strava en binnenkort ook met Adidas Running. Verder zijn er ook 15 oefeningen voor krachttraining en deze worden naar 25 uitgebreid met een aankomende update.

De Amazfit GTR 4

Verbeterde gps en gezondheidsfuncties

Amazfit heeft daarnaast de gps-technologie in de GRT 4 en GTS 4 verbeterd, waardoor ze nu werken met vijf satellietsystemen. Je kan je routes in real-time volgen in de app en op je horloge. Dat is een functie die het merk eerder voorstelde met zijn T-Rex 2 smartwatch, die we al op de redactie konden testen.

Het Chinese merk stelt ook dat de BioTrackers-sensor van de smartwatch nu meer gegevens verzameld. De smartwatches van Amazfit kunnen hartslag, saturatiewaarde van het bloed en stressniveaus meten en gebruikers kunnen deze waarden (plus ademhalingsfrequentie) in 45 seconden testen met één aanraking.

De Amazfit GTS 4

De GTR 4 heeft een accuduur van 14 dagen, terwijl de GTS 4 meer dan een week kan werken. Beide horloges hebben een metalen behuizing en tal van wijzerplaten, waarvan ook geanimeerde. Ze ondersteunen ook een always-on-scherm.

Amazfit GTS 4 Mini

Naast de reguliere GTS 4 introduceert Amazfit een kleine variant in de Benelux: de GTS 4 Mini. Dit horloge is lichter en compacter. Hij werkt met meer dan 120 sportmodi en heeft een 1.65-inch HD-kleurenbeeldscherm met een resolutie van 336 x 384 pixels. De Mini kan 15 dagen functioneren na een oplaadbeurt. Als de batterijbesparingsmodus is ingeschakeld, dan kan deze hoeveelheid oplopen tot 45 dagen, aldus Amazfit.

De Amazfit GTS 4 Mini

Prijzen en beschikbaarheid

De Amazfit GTR 4 heeft een adviesprijs van 229 euro en is beschikbaar in de kleuren: Superspeed Black en Vintage Brown Leather. Hij is vanaf midden september te koop.

  • Amazfit GTR 4 - 229 euro

De prijs van de Amazfit GTS 4 bedraagt 199 euro en je vindt hem in de kleuren: Infinite Black, Misty White en Rosebud Pink. Hij ligt midden september in de winkels.

  • Amazfit GTS 4 - 199 euro

Je betaalt ten slotte 99 euro voor de GTS 4 Mini, en die is vanaf midden september te vinden in de kleuren: Midnight Black, Flamingo Pink, Moonlight White en Mint Blue.

  • Amazfit GTS 4 Mini - 99 euro

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk