ABN AMRO: contactloos betalen via wearable werkt niet met Wear OS

ABN AMRO: contactloos betalen via wearable werkt niet met Wear OS

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Betalen met een wearable

ABN AMRO biedt vanaf nu klanten de mogelijkheid om te betalen via een wearable. Hiervoor stelt de bank een lijst met geschikte (sport)horloges en ringen via de website beschikbaar. Voor nu zijn dat Garmin-horloges (via Garmin Pay), de K-ring, de dames- en herenhorloges van Olympic met betaalfunctie en dames- en herenhorloges, sleutelhangers en armbanden van LAKS die een betaalfunctie hebben. In de toekomst volgen de dames- en herenhorloges met betaalfunctie van het merk Mondaine en Fitbit-wearables met Fitbit Pay.

Geen ondersteuning voor Wear OS-smartwatches

Androidworld heeft contact opgenomen met persvoorlichter Geert van der Varst van ABN AMRO over de ondersteuning voor Wear OS. Van der Varst geeft aan dat dit nog niet mogelijk is aangezien Google Pay nog niet beschikbaar is in Nederland. Zodra dit het wel het geval is kan ABN AMRO het contactloos betalen voor Wear OS-smartwatches opnemen. Hiervoor zal Google dan wel eerst om tafel moeten met de Nederlandse banken.

Dat betekent dus dat je als ABN AMRO-klant nog niet contactloos kunt betalen met je Wear OS-smartwatch zoals de Fossil Q Explorist HR of de Tambour Horizon-smartwatch van Louis Vuitton.

Google Pay werd in 2015 aangekondigd voor de Verenigde Staten en later werden er meer landen toegevoegd waaronder onze zuiderburen. Google Pay is een betaalsysteem van Google dat werkt op Android-smartphones en Wear OS-smartwatches met een NFC-chip. Je voegt een creditcard of betaalkaart toe aan Google Pay en kunt vervolgens in winkels, op websites en in apps afrekenen.

ABN AMRO contactloos betalen met wearables

Hoe werkt betalen met een wearable?

Betalen met een wearable gaat hetzelfde als contactloos betalen met een bankpas. Je houdt de wearable tegen de betaalautomaat en bij bedragen boven de 25 euro wordt de klant gevraagd zijn pincode in te toetsen. Per dag is er een limiet van 250 euro die je met pincode met de wearable kunt betalen. ABN AMRO is de eerste bank wereldwijd die dit type wearables met hoge bedragen ondersteunt.

Bent je klant bij de ABN AMRO met een betaalpas en Internet- of Mobiel Bankieren en ouder dan 18 jaar? Dan kun je nu ook contactloos betalen met een wearable. Deze wearables worden ondersteund en na aanschaf kun je het apparaat koppelen aan je privérekening. Hiervoor kan je met je persoonlijke kaartnummer en de digitale betaalpas de wearable activeren. De kosten voor deze pas bedragen 50 cent per maand. Na de koppeling aan de bankrekening kun je met de wearable contactloze betalingen verrichten en je bankpas thuislaten.

Volgens de bank werken de smartwatches van Garmin en binnenkort ook de trackers van Fitbit bij betalingen iets anders. Bij deze wearables voer je iedere 24 uur een zelf gekozen pincode in op het apparaat. Om te betalen kies je de 'portemonneefunctie' en houd je je smartwatch of bij de betaalautomaat.

ABN AMRO contactloos betalen met wearables

Experiment is geslaagd

De bank was in 2018 gestart met een test waar 500 klanten konden betalen met wearables. Uit de test bleek dat 80 procent van de deelnemers de wearable als favoriete betaalmiddel kiest. Yvonne Duits van ABN AMRO vult aan: "We zijn continu bezig met allerlei innovatieve betaalmethodes. Zeker met uitgaan of sporten is het een verademing dat je niet altijd je betaalpas hoeft mee te nemen. Je betaalt de rekening met je ring, en stuurt vervolgens een Tikkie naar je vrienden. Erg handig!"

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk