Zo zorg je dat Chromebook niet telkens Chrome opent bij opstarten

Zo zorg je dat Chromebook niet telkens Chrome opent bij opstarten

Chromebooks zijn fantastische computers. Ze zijn niet alleen heel populair omdat ze vrij goedkoop kunnen zijn, ze blijven relatief lang snel omdat ze er volledig op zijn gebouwd om online te werken. Chromebook snapt helemaal hoe je in de cloud moet werken, maar is er soms wel heel enthousiast over. Niet iedereen met een Chromebook wil dat Chrome meteen bij opstarten opent. Zo voorkom je het.

Chromebook

Voor veel mensen is het meteen starten van Chrome ideaal: op de meest eenvoudige Chromebooks kun je ook niet veel anders, want bijna alles wat je doet gebeurt in Chrome. Het is ook een goed systeem: het is veilig, snel en eenvoudig om te begrijpen. Dat is ook waarom Chrome direct opent wanneer je je Chromebook opstart.

Toch zijn er vaak ook andere apps op een Chromebook te vinden en misschien wil je die wel openen, nog los van Chrome. Dit is hoe je zorgt dat Chrome niet direct wordt geopend als je je Chromebook opstart.

Zo zorg je dat Chromebook niet telkens Chrome opent bij opstarten

Chrome opstarten

Je moet hiervoor gebruikmaken van Chrome OS 92’s herstelfunctie. Je moet hiervoor de volgende URL in de adresbalk van Chrome plaatsen:

chrome:flags#full-restore

Vervolgens kun je via het dropdownmenu kiezen om Chrome niet te laten lanceren wanneer jij inlogt op je account. Zodra je je Chromebook weer opnieuw opstart, zie je dat Chrome niet meer oppopt. Wel zie je de mogelijkheid om je apps te herstellen of te verwijderen. Heb je ook daar geen behoefte aan, dan kun je dat ook aanpassen. Wil je ze herstellen, dan kun je hiervoor de volgende code gebruiken binnen Chrome:

chrome:flags#arc-ghost-window

Fijn voor je CPU

Op deze manier maak je je Chromebook meer zoals je dat zelf wenst. Het kost niet heel veel moeite om Chrome te openen, maar zeker als je iemand bent met gigantisch veel tabbladen open, dan zal je CPU het zeker merken wanneer hij niet bij opstarten elke keer meteen die ‘bak’ aan data hoeft te verwerken. En daar wordt je waarschijnlijk snelle Chromebook nóg sneller van.

Heb jij een Chromebook en zou je ervoor kiezen om die standaard Chrome-opstart uit te zetten? Laat het achter onder dit artikel.

Lees meer over:
Chrome Chromebooks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties