Zo zet je een widget naar keuze op het vergrendelscherm

Zo zet je een widget naar keuze op het vergrendelscherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple introduceert met iOS 16 de mogelijkheid om widgets op het vergrendelscherm te plaatsen en zo je telefoon te personaliseren. Ooit werkte dat ook op Android, tot Google de functie heeft weggehaald. De app 'Lockscreen Widgets' brengt de functie terug.

Widgets op het vergrendelscherm

Telkens wanneer Google of Apple nieuwe functies aankondigen voor Android of iOS, dan zijn er altijd nieuwigheden bij die het andere besturingssysteem niet heeft. Met de komst van iOS 16 bespraken we dus zes functies die we ook snel mogelijk op Android willen zien.

Gerelateerde artikelen

Eentje ervan zijn de widgets op het vergrendelscherm. Apps die jij interessant vindt kan je permanent een widget vastmaken. Het gaat om zaken als de agenda, herinneringen, de klok, sportgegevens of informatie over het accugebruik. In de beginjaren van Android was er ook ondersteuning voor widgets op het vergrendelscherm tot de functie in 2015 werd weggehaald met de Lollipop 5.0-update.

Lockscreen widgets

Een app met de uiterst toepasselijke naam 'Lockscreen widgets' brengt deze handigheid terug. Ze laat je elke widget die je normaal op het startscherm zou plaatsen, toevoegen aan het vergrendelscherm. In die zin in de functie wel functioneler dan de widgets van iOS, die enkel werken met een select aantal apps van Apple.

Elk van de widgets die je toevoegt krijgt een eigen pagina op het vergrendelscherm en je kan zo door alle widgets bladeren. Verder geeft Lockscreen Widgets je ook de mogelijkheid om meldingen te verbergen. Wanneer er een pincode moet worden ingevoerd, dan wordt het widgetframe automatisch verborgen op je telefoon. Je kan verder ook de kleur en transparantie van het het widgetframe aanpassen.

Lockscreen Widgets is momenteel onder 'vroeger toegang' beschikbaar en je kan ze voor 1,49 euro kopen in de Google Play Store. De ontwikkelaar genaamd Zachary Wander heeft de de code van de app open-source gemaakt, dat wil zeggen dat iedereen zijn werk kan controleren via het ontwikkelaarsplatform GitHub. De app werkt zonder dat root-toegang is vereist, maar op bepaalde softwareschillen of widgets kunnen er problemen optreden. Je kan dan wel in de Play Store makkelijk een teruggave vragen. Ga jij met widgets aan de slag op het vergrendelscherm? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste tipartikelen
Lockscreen Widgets

Lockscreen Widgets

De app Lockscreen widgets' brengt widgets op het vergrendelscherm terug op Android. Ze laat je elke widget die je normaal op het startscherm zou plaatsen, toevoegen ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk