Zo wijzig je de zichtbaarheid van jouw telefoon voor Dichtbij delen

Zo wijzig je de zichtbaarheid van jouw telefoon voor Dichtbij delen

Googles AirDrop-concurrent ‘Dichtbij delen’ werd in 2020 breed beschikbaar gesteld. Zodra je de functie inschakelt kunnen al je contacten draadloos bestanden toesturen. Wil je liever niet dat alle contacten zien dat je Dichtbij delen hebt ingeschakeld? Lees dan dit artikel om de zichtbaarheid van je telefoon te wijzigen.

Zichtbaarheid van Dichtbij delen

Het versturen van bestanden tussen Android-telefoons werd het voorbije jaar gemakkelijker met de komst van Dichtbij delen. Met Dichtbij delen kunnen onder andere foto's, links, documenten en apps gedeeld worden tussen telefoons, en Chrome OS-apparaten. Alle apparaten binnen het Android en Chrome OS-ecosysteem worden middels dit ‘protocol’ aan elkaar verbonden. Als je in de buurt bent van een andere Android-telefoon waarvan jij in het bezit bent van de contactgegevens, dan kun je in een paar klikken een bestand doorsturen. Zodra je een bestand verstuurd, krijgt de ontvanger een melding om de ontvangst ervan te accepteren.

Zit je vaak met enige regelmaat samen met mensen die voor de grap bestanden doorsturen, dan sluit je hen wellicht liever uit van jouw Dichtbij delen-contacten. Op die manier zorg je ervoor jouw telefoon onzichtbaar wordt voor sommige contacten, terwijl het toestel wel bereikbaar blijft voor andere contactpersonen.

Zichtbaarheid aanpassen 

Via het instellingen-menu van Android kun je gemakkelijk de zichtbaarheid van jouw telefoon voor je contactpersonen aanpassen. Hiervoor biedt Google drie instellingen: alle contacten kunnen ‘Dichtbij delen’ activeren als ze bij jou in de buurt zijn, alleen geselecteerde contacten kunnen deze functie in jouw nabijheid inschakelen of geen van je contacten kan Dichtbij delen gebruiken om bestanden te versturen naar jouw telefoon.

Zo wijzig je de zichtbaarheid van jouw telefoon voor Dichtbij delen

Onderstaande stappen begeleiden je in het proces om de zichtbaarheid in je omgeving te wijzigen:

  1. Open het instellingen-menu van je Android-telefoon
  2. Klik op ‘Google’ en vervolgens op ‘Apparaatverbindingen’
  3. Klik daarna op ‘Dichtbij delen’ en ‘Zichtbaarheid van je apparaat’
  4. Selecteer een van de vier niveaus van zichtbaarheid
  5. Als je ‘Sommige contacten’ kiest, kun je specifieke contacten selecteren

Mensen die niet in jouw contactenlijst staan kunnen geen verbinding maken met je telefoon, dat is dus iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Zoals eerder aangegeven heb je het daarnaast altijd zelf in hand welke bestanden verstuurd kunnen worden naar je telefoon. Maak jij zelf gebruik van Dichtbij delen? Zo ja, wat vind jij van de dienst, en zo nee: waarom gebruik jij de dienst niet? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

De populairste artikelen over Dichtbij delen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer