Zo voorkom je dat WhatsApp automatisch foto's opslaat op je telefoon

Zo voorkom je dat WhatsApp automatisch foto's opslaat op je telefoon

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Voor veel mensen is het een bron van ergernis, al die foto's en video's die WhatsApp automatisch opslaat op telefoons. Gelukkig kun je dit aanpassen, zodat de bestanden geen kostbare opslagruimte op je telefoon meer innemen. Zo werkt dat.

Alle doorgestuurde WhatsApp-foto’s op je telefoon

WhatsApp wordt veel gebruikt voor het versturen en doorsturen van foto's, video's, gif'jes, en meme's. Dat is natuurlijk leuk maar al deze bestanden worden ook op je telefoon opgeslagen. Je vindt ze terug in de foto-app of galerij-app op je telefoon. Zo kan het zijn dat je ineens alle foto's van de verjaardag van je achterneef op je telefoon staan, waar je helemaal niet bij bent geweest. Toch staan ze op je telefoon omdat iemand in de familie-app ze heeft gedeeld. Vind je dat geen probleem? Heb je genoeg opslagruimte op je telefoon of in de cloud? Dan is dit artikel niet voor jou bestemd. Erger je je aan al die onbelangrijke foto's op je telefoon. Dan kan je aan die frustraties vandaag een einde maken.

Gerelateerde artikelen

Foto’s en video's uit groepsgesprekken verbergen

Wil je de foto's en video's van bepaalde (groeps)gesprekken wel downloaden, maar ze niet tussen je eigen fotocollectie hebben staan? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van de chat.

WhatsApp heeft het weergeven van gedownloade media standaard ingeschakeld. Via de onderstaande stappen kun je dit uitzetten:

  1. Ga naar de chat waar je het downloaden van media wilt uitschakelen
  2. Klik op Contact weergeven en dan op Media-instellingen
  3. Tik op Nee om de foto's te verbergen

Nu worden er geen foto's en video's die via WhatsApp worden verzonden, meer automatisch opgeslagen op je telefoon. Maar wat als er mensen zijn waarvan je zeker weet dat ze geen willekeurige rommel naar je sturen? Wil je die foto's en video's wel op je telefoon terugzien? Volg dan deze stappen:

  1. Ga naar de chat waar je het downloaden van media wilt inschakelen
  2. Klik op Contact weergeven en dan op Media-instellingen
  3. Tik op Standaard of Ja om de foto's op je telefoon weer te geven

Populairste nieuws over WhatsApp

Je vindt op Androidworld nog veel meer handige WhatsApptips. Je kan onder andere een spraakbericht in verschillende snelheden afspelen of ze omzetten in tekst. WhatsApp heeft ook vingerafdrukvergendeling waarmee je de messenger beveiligen tegen oneigenlijk gebruik. Deze vergrendeling kun je heel eenvoudig instellen. Met deze 8 tips leggen we je uit hoe je je WhatsApp-account verder nog kunt beveiligen.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk