Zo voorkom je dat notificaties telkens opduiken op je scherm

Zo voorkom je dat notificaties telkens opduiken op je scherm

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Soms kunnen pop-up notificaties ontzettend vervelend zijn, zoals bij het kijken van video's op YouTube, Netflix of bijvoorbeeld Disney+, of bij het browsen op het internet. Android laat dit standaard toe bij alle apps waardoor je zulke notificaties handmatig moet uitschakelen. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat lees je in dit artikel.

Opduikende notificaties

Opduikende notificaties zijn het soort notificaties dat bovenaan je scherm verschijnt. Berichtenapps en social media-applicaties maken graag gebruik van zulke notificaties om je naar hun applicatie toe te trekken. Bij het bekijken van video's op volledig scherm kan zo'n melding de ervaring echter flink verpesten. Blijft het bij een melding, dan is het misschien nog niet zo'n groot probleem, maar in veel gevallen – zeker bij apps als WhatsApp – blijft het niet bij één pop-up melding. Uiteraard kun je zulke meldingen wegvegen, maar dat lost het probleem niet op.

Gelukkig biedt het instellingen-menu van Android wel een definitieve oplossing zodat je ongestoord je favoriete films en series kunt bekijken. Let er bij deze oplossing wel op dat meldingen in Android nooit meer als pop-up notificaties zullen verschijnen. Er is geen ‘gradatie’ waarin je zulke notificaties enkel in volledig scherm of bij een specifieke taak waarin het verschijnen van een pop-up melding als vervelend ervaren wordt kunt uitschakelen.

Gerelateerde artikelen

Pop-up meldingen uitschakelen

Onderstaande stappen nemen je mee in het proces op een Samsung-telefoon met One UI 3.1. Het is mogelijk dat de naamgeving van sommige categorieën verschillen van hetgeen op jouw telefoon. De indeling van de functies, evenals de optie om zulke meldingen uit te schakelen, zijn echter gelijk aan elkaar. Voor vragen over jouw specifieke situatie ben je uiteraard welkom in de reacties. Tot slot is het belangrijk om te weten dat je de pop-up notificaties per app – en zelfs per onderdeel van een app – uit moet schakelen.

  1. Open het instellingen-menu van jouw telefoon
  2. Navigeer naar de categorie Meldingen
  3. Klik onder Recent verzonden op Meer
  4. Selecteer de app waarvan je de meldingen wil aanpassen
  5. Klik op een van de soort meldingen, zoals Abonnementen bij YouTube
  6. Klik ten slotte op de schakelaar achter Weergeven als pop-up
Zo voorkom je dat notificaties telkens opduiken op je scherm

Voor Android-telefoons met stock-Android klik je bij stap drie in plaats van op Meer op een knop met de naam Zie alle xx apps, waarna je een app selecteert en vervolgens op Meldingen klikt. Als deze stappen zijn doorlopen, kom je uit bij stap vijf van het bovenstaande stappenplan. Ga jij de meldingen uitschakelen, of kan je eigenlijk niet zonder de pop-up meldingen in Android? Laat het ons zeker weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk