Zo voorkom je dat je Android-telefoon 's nachts geluid maakt

Zo voorkom je dat je Android-telefoon 's nachts geluid maakt

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Word jij 's nachts wel eens gestoord door WhatsApp-notificaties of door een nieuwsbrief die om 4 uur 's nachts je mailbox bereikt? Google heeft daar in zijn Klok-app voor Android een handige oplossing voor. In dit artikel geven wij jou de handvatten om gebruik te maken van de functionaliteit, zodat je 's ochtends uitgerust naar school, werk of aan de studie kunt gaan.

Stilte in de nacht

Elke nacht de stiltemodus van je Android-telefoon inschakelen is in principe een kleine moeite. Toch kan het gebeuren dat je vergeet om je telefoon 's avonds in die modus te plaatsen – waardoor apps vrij spel krijgen bij het versturen van notificaties. Lichte slapers worden mogelijk al gewekt door één melding van bijvoorbeeld van WhatsApp, maar ook voor diepe slapers kan een reeks notificaties de slaap onderbreken. Afhankelijk van of je daarna ook op de telefoon gaat kijken, kan het lastiger zijn om weer in slaap te vallen.

Een oplossing daarvoor is het automatisch inschakelen van de stiltemodus van je Android-telefoon. Dit heeft geen impact op de ingestelde wekkers op je telefoon, maar houdt notificaties van andere apps wel tegen om je een zorgeloze nachtrust te geven. Met de Bedtijd-functie in de Google Klok-app is het mogelijk om de do-not-disturb (niet storen-modus) van je telefoon automatisch in te laten schakelen.

Gerelateerde artikelen

Kan jij er niet tegen dat je Android-telefoon 's nachts geluid maakt bij het ontvangen van notificaties? Lees dan verder voor de stappenplan van de Bedtijd-functie om vaarwel te zeggen tegen geluiden die je nachtrust verstoren.

Niet storen instellen via Google Klok

Voor het automatisch inschakelen van de Niet storen-modus, waarin notificaties – behalve je wekkers – worden gemute, kun je gebruikmaken van de Google Klok-app. Je kan de Klok-app via deze link downloaden en installeren uit de Play Store. Sommige Android-telefoons laten je standaard de meldingen dempen in de nachturen; in dit artikel zullen wij daar verder niet op ingaan.

  1. Open de Google Klok-app
  2. Klik in de onderste balk op Bedtijd
  3. Klik vervolgens op Aan de slag
  4. Kies bij Een vaste wekker instellen de dagen waarop je gewekt wil worden met een wekker, met daarbij een vast tijdstip voor de wekker, of klik op Overslaan als je geen (extra) vaste wekker wil instellen
  5. Selecteer je bedtijd en kies daarbij de dagen waarop de bedtijd moet worden ingeschakeld
  6. Klik op Herinneringsmelding om een melding in te stellen voor aanvang van je bedtijd
  7. Kies een tijd, bijvoorbeeld 30 minuten vóór bedtijd, of klik op Uit om geen melding daarvan te ontvangen
  8. Voor het inschakelen van de Niet storen-modus klik je vervolgens op Bedtijdstand
  9. Kies een optie, zoals Gebaseerd op schema of Tijdens opladen als het bedtijd is
  10. Klik tot slot op Klaar om de Niet storen-modus automatisch in te laten schakelen
Zo voorkom je dat je Android-telefoon 's nachts geluid maakt

Naderhand kun je de tijden van de aanvang of einde van de bedtijd-modus altijd aanpassen. Ook is het mogelijk om slaapgeluiden af te laten spelen bij aanvang van je ingestelde bedtijd. Dit stel je in door naderhand te klikken op Luisteren naar slaapgeluiden in het Bedtijd-tabblad. Ben jij van plan om de notificaties 's nachts te muten met de Klok-app? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Klok

Klok

Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk