Zo voorkom je dat Gmail automatisch mensen aan je contactenlijst toevoegt

Zo voorkom je dat Gmail automatisch mensen aan je contactenlijst toevoegt

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Gmail voegt mensen die jou een e-mail sturen automatisch toe aan je contactenlijst. Een ergernis voor sommigen, waar gelukkig een oplossing voor is. Deze functie is namelijk uit te zetten en door dit te doen voorkom je eventuele ongewenste contactpersonen in je contactenlijst. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.

Gmail

Gmail is de (gratis) e-mailservice van Google en is tevens één van de grootste webmaildienst ter wereld. Misschien ook wel logisch, want het werkt in het algemeen gewoon ontzettend goed. Gmail is geschikt voor zowel smartphones en tablets en synchroniseert daarbij ook nog eens met de browserversie. Daarnaast is de integratie met andere Google-diensten fijn en werkt de zoek- en filterfunctie van Gmail erg snel, wat bijvoorbeeld handig is als je snel een specifieke e-mail wil opzoeken. Een ander voordeel van Gmail is dat je e-mails automatisch kan doorsturen naar meerdere e-mailadressen en dat het via tweestapsverificatie extra te beveiligen is. Er kleven echter ook nadelen aan Gmail. Zo is de lay-out vrij druk en zou het voor sommige mensen hierdoor onoverzichtelijk over kunnen komen.

Gerelateerde artikelen

Een ander nadeel van Gmail is dat het, zoals in het intro al benoemd, mensen die jou een e-mail sturen automatisch toevoegt tot de contactlijst. Met de hieronder genoemde stappen is daar echter iets aan te doen.

Stappenplan: automatisch contactpersonen toevoegen uitschakelen

Onderstaande stappen gelden voor de desktopversie van Gmail. Je kunt helaas nog niet voorkomen dat Gmail automatisch mensen in je contactlijst zet op je Android-smartphone.

  1. Open Gmail op je desktop
  2. Ga je met je muis naar de rechterbovenhoek en klik op het tandwieltje
  3. Klik vervolgens op Alle instellingen bekijken
  4. Scrol nu omlaag naar Contacten maken voor automatisch aanvullen
  5. Selecteer hier Ik voeg zelf contactpersonen toe
  6. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan
Zo voorkom je dat Gmail automatisch mensen aan je contactenlijst toevoegt

Nadat je deze stappen gevolgd hebt zal Gmail stoppen met het automatisch toevoegen van contacten. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat de e-maildienst e-mailadressen in je Google-contacten plaatst die je maar één keer gemaild hebt. Bijkomend voordeel is dat je nu niet meer zelf je contactenlijst hoeft op te schonen.

Gebruik jij Gmail, ben je tevreden met de dienst en wat zijn dingen die jij graag anders zou willen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Meer Gmail-tips!

Je vindt ons complete Gmail tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast een paar van de meest gelezen Gmail-tips op Androidworld.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk