Zo vind je makkelijk de sneltoetsen van je Chromebook

Zo vind je makkelijk de sneltoetsen van je Chromebook

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kunt natuurlijk heel ver komen met je muis, maar het heeft ook wel iets om sneltoetsen te gebruiken. Het is sneller, je kunt gewoon je handen op je toetsenbord laten en -eerlijk is eerlijk- het ziet er extra professioneel uit. Maar, hoe vind je snel die sneltoetsen?

Sneltoetsen

Control-C en Control-V weten veel mensen wel, maar hoe kun je snel een venster openen, iets printen of een venster heropenen? Het is handig om daar de toetsencombinaties van te kennen, want dan hoef je niet moeilijk te doen. ChromeOS barst van de kortere weggetjes, de snellere manieren om te komen waar je wil zijn.

Gelukkig kun je heel makkelijk een sneltoetshub inschakelen wanneer je graag een bepaalde knoppencombi wil weten. Of je het nu gebruikt om het jezelf aan te leren of juist omdat je het niet wil leren maar lekker lui wil blijven opzoeken, dat maakt niet uit. Straks is er maar één snelkoppeling die je moet weten of snel bij dat toetsenoverzicht te komen.

Gerelateerde artikelen

Chromebook

Je kunt de sneltoetslijst gemakkelijk tevoorschijn toveren, namelijk door Alt + / in te toetsen op je Chromebook. Je ziet dan een pop-up openen met diverse mogelijkheden zoals tabbladen, systeeminstellingen, toegankelijkheid, maar dus ook de populaire sneltoetsen. Natuurlijk kun je ook altijd googlen naar de sneltoetsen, maar dit is net even sneller. Handig als je geen idee hebt waar de caps lock-knop zit en hoe je dan toch hetzelfde effect krijgt (want, spoiler alert: er zit geen caps lock-knop op een Chromebook).

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is die ene sneltoets onthouden waarmee je de anderen allemaal kunt raadplegen. Dat is dus Alt + /. Niet vergeten. Deze knoppencombinatie werkt overigens echt alleen op een Chromebook: doe je dit in Windows, dan gebeurt er niets.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele snelkoppelingen op je Chromebook.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele snelkoppelingen op je Chromebook.

Nog meer weten over sneltoetsen, dan kun je ook op deze handige hulppagina van Google kijken voor een flinke batterij aan knoppencombinaties om je laplopleven makkelijker te maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk