Zo verwijder je de Discover-pagina met artikelen van je telefoon

Zo verwijder je de Discover-pagina met artikelen van je telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is bijna op alle Android-telefoons hetzelfde: zodra je naar rechts swipet, krijg je een soort persoonlijk magazine van Google te lezen. Hierin staat onder andere wat de temperatuur is en je vindt er nieuwsberichten waarvan Google weet dat je die onderwerpen interessant vindt. Zit je daar helemaal niet op te wachten, dan kun je dit ‘magazine’ dat ‘Discover’ heet ook uitschakelen. Zo doe je dat.

Discover-pagina

De Discover-pagina van Android is meestal wel handig omdat er artikelen op voorbijkomen in jouw straatje, maar soms is deze content al een paar dagen oud en vaak zit je zelf zo vol op dat onderwerp, dat je dat nieuws waarschijnlijk allang hebt genuttigd buiten die Discover-pagina om. Plus, misschien zit je qua navigatie helemaal niet te wachten op zo’n pagina die door een swipe tevoorschijn komt, omdat je hem steeds per ongeluk tevoorschijn swipet.

Wat je reden ook is om er vanaf wil te komen, dat kan gelukkig heel makkelijk. Sterker nog, het kan -afhankelijk van je toestel- op twee manieren. De eerste is om je homescherm lang ingedrukt te houden. Er verschijnt dan een pop-upmenu en hierin kun je de Home-instellingen aanpassen. Er staat daar een optie om het swipen om de Google-app uit te schakelen en dat is het enige wat je hoeft te doen. Lekker snel.

Zo verwijder je de Discover-pagina met artikelen van je telefoon

Discover op Android uitzetten

Er is ook een iets langzamere manier, maar wel eentje die op ongeveer alle Android-toestellen werkt. Dat doe je door even naar rechts te swipen op je homescherm, zodat je de Discover-pagina krijgt. Vervolgens tik je rechtsboven op je profielbolletje en dan Instellingen -> Algemeen. Je ziet dan ‘Discover’ en je kunt dat uitzetten met een schuifje. Wat wel gek is, dat is dat je vervolgens als je op je home-scherm naar rechts swipet een kale Google-pagina krijgt waarop staat dat je Discover weer aan kunt zetten. Kortom: je hebt met het uitschakelen van deze pagina niet heel veel gewonnen.

De Discover-pagina kan nog steeds terugkomen op je telefoon, namelijk wanneer je een nieuw Chrome-scherm opent. Je kunt het daar echter ook uitschakelen, door onder de zoekresultaten rechts op het instellingenwiel te tikken. Je krijgt dan ook de optie ‘Uitzetten’. Wil je de Discover-pagina wel houden, maar zou je graag andere content zien, dan kun je het algoritme beïnvloeden door rechtsonder bij elk artikel op de twee puntjes te tikken en aan te geven dat je er niet in geïnteresseerd bent. Ook kun je via Chrome op het instellingenwiel tikken in de zoekresultaten en de optie ‘Interesses beheren’ kiezen.

Gerelateerde artikelen

Kortom, er zijn veel mogelijkheden met de Discover-pagina, maar je moet maar net weten waar ze zitten. Helemaal ervanaf komen, dat zal helaas niet zomaar lukken. Google heeft graag dat je blijft ontdekken.

Wat vind jij ervan dat je eigenlijk niet zomaar van de Discover-pagina (of die nu leeg is of niet) afkomt? Laat het nu achter in de reacties.

Fotobron: Daniel Romero

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk