WhatsApp-tip: zo verstuur je automatische antwoorden op berichten

WhatsApp-tip: zo verstuur je automatische antwoorden op berichten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Met de gratis 'WhatsAuto'-app kan je makkelijk automatische antwoorden verzenden wanneer je berichten ontvangt in WhatsApp. Je kiest zelf de tekst van je automatische antwoord en wie de berichten moet ontvangen. We leggen uit hoe het werkt.

WhatsApp automatische antwoorden

Automatische antwoorden op berichten in WhatsApp kunnen in tal van situaties handig zijn. Misschien ben je een ondernemer en wil je zo'n automatisch antwoord gebruiken op de momenten waarop je niet werkt. Daarnaast kan het makkelijk zijn wanneer je onderweg bent met de auto of gewoon even niet gestoord wil worden omdat je geniet van je welverdiende vakantie.

Om automatisch je eigen tekst te versturen als antwoord op berichten, gebruiken we de WhatsAuto-app. Die komt met geavanceerde functies en ze is zowel op ondernemers als particulieren gericht. De belangrijkste functies zijn gewoon gratis, en naast WhatsApp biedt de app ook ondersteuning voor andere populaire apps zoals: Telegram, Messenger, Signal, Instagram, Twitter en LinkedIn.

WhatsApp-tip: zo verstuur je automatische antwoorden op berichten

Zo stel je het in

We leggen je uit in onderstaand stappenplan hoe je een automatisch antwoord kan instellen voor alle inkomende WhatsApp-berichten. Houd er rekening mee dat deze app toegang nodig heeft tot je meldingen om te kunnen functioneren.

  1. Installeer de WhatsAuto-app in de Play Store en tik op Openen
  2. Ga naar het Huis-tabblad
  3. Tik op Automatische antwoordtekst om je tekst te bewerken
  4. Bevestig je tekst met het vinkje rechtsboven
  5. Zet bovenaan bij Automatisch antwoord de schakelaar aan
  6. Tik op WhatsAuto en zet de schakelaar aan om toegang 
  7. Kies Toestaan
  8. Je verstuurt nu automatische antwoorden in WhatsApp en contacten zien ook dat het om een automatisch antwoord gaan

Gerelateerde artikelen

Alles uit de app halen

Natuurlijk zal je in veel gevallen niet voor alle inkomende berichten automatisch willen antwoorden. Ga daarom naar het 'Contacten'-tabblad en verander 'Iedereen' door één van de andere keuzeopties. Je kan bijvoorbeeld een lijst maken met contacten die wel of geen berichten moeten ontvangen, of je kan de automatische berichten laten verzenden naar mensen die je niet als contact hebt.

WhatsApp-tip: zo verstuur je automatische antwoorden op berichten

Toch kan de app nog zoveel meer. Ze kan bijvoorbeeld automatische berichten sturen naar groepen of ze verzendt een automatisch welkomstbericht voor mensen die je voor het eerst een app'je sturen. Een andere mogelijkheid is om specifieke automatische berichten te versturen wanneer je een bericht ontvangt met een bepaalde keyword, of je kan de app laten detecteren dat je in de auto rijdt om dan een aangepast antwoord te versturen.

Gebruik jij WhatsAuto al of heb je misschien een andere app om automatische berichten te versturen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk