Zo verberg je in WhatsApp de inhoud van inkomende meldingen

Zo verberg je in WhatsApp de inhoud van inkomende meldingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Om privacyredenen wil je mogelijk niet dat nieuwe meldingen van WhatsApp de hele tijd met voorvertoning op het scherm komen. Al wil j e natuurlijk nog wel weten wanneer je een bericht krijgt. We tonen hoe je de inhoud van WhatsApp-meldingen verbergt.

Inhoud WhatsApp-meldingen verbergen

Op iOS-apparaten is er een eenvoudige schakelaar waarmee je in één klap de voorvertoning van WhatsApp-meldingen kan uitschakelen. Je krijgt dan wel te zien wanneer je een nieuw bericht hebt, maar de inhoud blijft verborgen. Zo'n master switch is er niet in de meldinginstellingen van Android, maar er zijn wel andere manieren om de inhoud van je meldingen te verbergen.

Pop-up-banners 

Laten we eerst beginnen met de eenvoudigste aanpak en daarna schakelen we over naar de meer drastische middelen. Je kan allereerst de pop-up-banners uitschakelen. Dat zijn de banners van WhatsApp die tijdelijk op het scherm verschijnen inclusief voorvertoning. Mogelijk vind je het al voldoende om die uit te zetten. De inhoud van berichten blijft wel zichtbaar op het vergrendelscherm en in het overzicht van meldingen op je telefoon. Hieronder laten we je zien hoe je het uitschakelt

Stappenplan

 1. Ga naar Instellingen op je telefoon
 2. Kies Apps en meldingen
 3. Zoek naar WhatsApp en tik op de app
 4. Selecteer Meldingen
 5. Tik op Berichten
 6. Zet Weergeven op Scherm uit
 7. Ga terug en tik op Groepsberichten
 8. Zet Weergeven op Scherm uit
Zo verberg je in WhatsApp de inhoud van inkomende meldingen

Meldingen op het vergrendelscherm

Als je nog niet tevreden bent met de pop-up-banners die niet verschijnen, dan kan je ook op het vergrendelscherm de voorvertoning van meldingen uitschakelen. Je ziet dan wel nog steeds wanneer je een bericht hebt, maar de inhoud is opnieuw verborgen.

Stappenplan

 1. Ga naar Instellingen op je telefoon
 2. Kies Apps en meldingen
 3. Zoek naar WhatsApp en tik op de app
 4. Selecteer Meldingen
 5. Tik op Berichten
 6. Kies Geavanceerd
 7. Tik op Vergrendelscherm
 8. Kies Gevoelige content alleen weergeven als ontgrendeld
 9. Ga terug en tik op Groepsberichten
 10. Kies Geavanceerd
 11. Tik op Vergrendelscherm
 12. Kies Gevoelige content alleen weergeven als ontgrendeld
Zo verberg je in WhatsApp de inhoud van inkomende meldingen

Gerelateerde artikelen

Voorvertoning overal uitschakelen

En dat brengt ons dus bij de drastische middelen. Hiermee schakel je de voorvertoning van berichten ook in het overzicht van je meldingen. Je ziet dan alleen hoeveel WhatsApp-berichten je ontvangen hebt in een melding, maar je weet ook niet van wie het afkomstig is, tot je erop tikt. Deze methode werkt ook alleen wanneer je WhatsApp gebruikt samen met de vingeradrukvergrendeling, een privacyfunctie van WhatsApp. Dat wil zeggen dat je toegang krijgt tot de app als je telkens even je vingerafdruk scant. We leggen hieronder uit hoe je het inschakelt.

Stappenplan

 1. Open WhatsApp en tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 2. Kies Account
 3. Tik op Privacy
 4. Selecteer onderaan Vingerafdrukvergrendling
 5. Bevestig met je vingerafdruk en zorg dat de schakelaar van Ontgrendelen met vingerafdruk aanstaat
 6. Zet Inhoud tonen in meldingen uit
 7. Als je de vingerafdrukvergrendeling zelf minder belangrijk vindt, kies je onder Automatische vergrendeling voor Na 30 minuten
Zo verberg je in WhatsApp de inhoud van inkomende meldingen

Gerelateerde artikelen

Zet jij de voorvertoning uit bij meldingen in WhatsApp of andere apps? Ken je nog een andere methode om dat te doen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk