Zo verander je je naam op Spotify

Zo verander je je naam op Spotify

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is misschien niet zo urgent als het veranderen van een gebruikersnaam op PlayStation of Xbox, maar het kan zijn dat je je Spotify gebruikersnaam wil veranderen. Misschien omdat de naam theezakjesverzamelaar039 niet meer bij je past nu je op koffie bent overgestapt, of omdat je getrouwd bent en je je nieuwe achternaam wil gebruiken. Wat de reden is, dat maakt niet uit: je kunt namelijk gratis en zo vaak je wil je gebruikersnaam veranderen op Spotify. Zo doe je dat.

Je Spotify-naam veranderen

Wat ten eerste belangrijk is, dat is om het verschil te weten tussen een ‘naam’ en een ‘accountnaam’, want technisch gezien kun je je accountnaam niet wijzigen, maar je naam (noem het een gebruikersnaam) wel. Dat is geen ramp, want iedereen op Spotify zal alleen je gebruikersnaam zien. Bovendien is het enorm makkelijk om hem te wijzigen. Het verschilt wel of je de desktop gebruikt of je telefoon.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Zo verander je je Spotify-naam op je telefoon

  1. Open de Spotify-app op je telefoon.
  2. Tik vanuit het homescherm op het tandwiel rechtsboven.
  3. Tik dan op je naam.
  4. Je profiel opent, tik weer op je naam.
  5. Vervolgens opent het scherm waarin je je naam kunt wijzigen en kun je opslaan.
Zo verander je je naam op Spotify

Spotify-naam veranderen op de desktop

  1. Open de Spotify-app op je computer (of in de browser via de webplayer). 
  2. Je ziet dan rechtsboven je avatar en je huidige naam staan.
  3. Klik op het pijltje naar beneden naast je naam en selecteer ‘Profiel’
  4. Vervolgens opent je profiel met in koeienletters je naam, klik daarop.
  5. Je kunt dan een nieuwe naam invullen, opslaan en je nieuwe naam is een feit.

Zo zie je maar: het gaat erg makkelijk en uiteindelijk is het best intuïtief. Aan de andere kant kun je lang zoeken naar deze optie als je niet beseft dat je op je eigen naam moet tikken om deze aan te passen. Hopelijk heeft deze uitleg geholpen en hoef je niet met een al te gekke gebruikersnaam (of juist wel natuurlijk) liedjes toe te voegen aan die playlist met collega’s, of een liefdesmixtape te maken voor die man of vrouw van je dromen. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk