Zo verander je de naam van gekoppelde Bluetooth-apparaten binnen Android

Zo verander je de naam van gekoppelde Bluetooth-apparaten binnen Android

Heb je een JBL Go in je bezit? Zodra iemand anders in je buurt is met een JBL Go en je op je smartphone contact probeert te leggen met jouw apparaat, heb je een probleem. Tenzij je ervoor zorgt dat je de naam van je Bluetooth-apparaat aanpast. Dat is heel gemakkelijk gedaan.

De naam van je Bluetooth-apparaat wijzigen

Niet veel mensen weten dat het kan: de naam van de Bluetooth-verbinding vanuit een bepaald toestel veranderen. Je kunt dan een hoofdtelefoon, in-ears, een speaker of een auto-accessoire makkelijker herkennen, omdat je het zelf een herkenbare naam hebt gegeven. Je hoeft ze natuurlijk niet per se dan ‘JBL Go VAN LAURA’ te noemen (of je eigen naam is misschien handiger), maar je zou ook kunnen kiezen voor een grappige naam.

Denk aan mensen die hun wifi bijvoorbeeld Pretty Fly for a Wifi of Wifi Soerjadi noemen. Noem je Bluetooth-noise cancelling oordopjes bijvoorbeeld ‘Eindelijk rust’ of ‘Nu even niet’ en kies voor ‘Geen wifi’ of ‘Vibrator’ als je leuk wil doen. Of verzin iets wat wel écht grappig is. Let wel: alleen jij ziet die naam, het is dus niet zo dat je de Bluetooth-naam van het toestel zelf verandert, je verandert alleen op je smartphone welk naampje je telefoon linkt aan een bekend Bluetooth-apparaat.

Duik in de Instellingen van Android

Maar hoe pak je dat aan, die naam van de Bluetooth van een bepaald apparaat aanpassen? Je doet dat binnen de instellingen van Android op je telefoon. Zo ga je aan de slag:

  1. Zorg dat je Bluetooth aanstaat
  2. Ga naar Instellingen op je Android-telefoon
  3. Kies dan voor ‘Bluetooth’ (of eerst ‘Verbindingen’ en dan ‘Bluetooth’)
  4. Je ziet dan een lijst met gekoppelde apparaten
  5. Op sommige toestellen moet je dan nog even op ‘instellingen’ per apparaat tikken of tik direct op het apparaat waarvan je de naam wil wijzigen
  6. Tik bij ‘Apparaatnaam’ en er opent een pop-up waarmee je de naam kunt veranderen
  7. Vul de gewenste naam in en tik op ‘Opslaan’
  8. Nu is de naam van die Bluetooth-connectie aangepast
Zo verander je de naam van gekoppelde Bluetooth-apparaten binnen Android

Blauwtand

Op veel telefoons is nergens te zien ‘naam wijzigen’, maar moet je dus gewoon op de naam van de verbinding tikken om deze aan te passen. Het lijkt bijna alsof je iets stiekem doet, omdat het helemaal niet staat aangegeven. Toch kan het en mag het gewoon, want je past alleen de naam aan die je telefoon weergeeft wanneer jij je Bluetooth aanzet en op zoek gaat naar koppelingen met bekende apparaten. Niemand ziet dus je grappige of handige naam, best jammer hè?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Bluetooth? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Bluetooth AW Basics

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties