Zo stop je een abonnement van een app in de Google Play Store

Zo stop je een abonnement van een app in de Google Play Store

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apps uit de Play Store komen geregeld met in-app aankopen. Dat gaat van eenmalige aankopen tot abonnementen die je maandelijks of jaarlijks geld kosten. Soms krijg je ongewild zo'n abonnement als gevolg van een proefperiode. We leggen uit hoe je een abonnement opzegt in de Play Store.

Google Play Store-abonnement opzeggen

Gratis apps doen het doorgaans beter dan betaalde apps in de Google Play Store. Daarom zijn er ook zoveel gratis apps die juist willen verdienen met in-app aankopen. Abonnementen zorgen voor een stabiele inkomstenstroom en daarom kan je ze in heel wat apps vinden. Of het nu gaat om een abonnement voor je Fitbit-fitnesstracker, een dieetapp, een muziekstreamingdienst of een app die je talen aanleert.

In sommige gevallen dwingt een app zijn nieuwe gebruikers om een gratis proefperiode te beginnen om van de app gebruik te maken. Dat zie je ook bij apps die je probleemloos gratis kan gebruiken, zoals de populaire radio-app TuneIn Radio. Als je zo'n gratis proefabonnement neemt, moet je eerst een betaalmethode in de Play Store kiezen. Wanneer zo'n proefperiode voorbij is, wordt vervolgens automatisch een betaald abonnement gestart en dat kan je geld kosten.

Zo zeg je een abonnement op

Als je kosten wil vermijden en een app gewoon gratis wil gebruiken na afloop van het proefabonnement, zal je het abonnement moeten afzeggen. We leggen uit hoe je dat kan doen in onderstaand stappenplan:

  1. Open de Google Play Store
  2. Druk rechtsboven op het profielicoontje van je Google-account
  3. Kies Betaling en abonnementen
  4. Druk op Abonnementen
  5. Tik op het abonnement dat je wil afzeggen
  6. Kies onderaan Abonnement opzeggen
  7. Duid aan waarom je het abonnement wil opzeggen of kies Ik wil deze vraag niet beantwoorden. Druk daarna op Doorgaan
  8. Bevestig met Abonnement opzeggen
  9. Je ziet in de Play Store in rode letters de bevestiging dat je abonnement is opgezegd

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Zo stop je een abonnement van een app in de Google Play Store

Sommige diensten laten je ook buiten de Play Store een abonnement afsluiten en je kan dan ook je abonnement niet opzeggen in Googles applicatiewinkel. Heb jij abonnementen in de Play Store? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Google Play Store

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk