Zo sleep je afbeeldingen vanuit Google Keep naar andere apps

Zo sleep je afbeeldingen vanuit Google Keep naar andere apps

Je kan nu afbeeldingen die zijn opgeslagen in je Keep-notities makkelijk invoegen in andere apps. Dat werkt via slepen en neerzetten, zo werkt het.

Google Keep
Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Meer info

Afbeeldingen vanuit Google Keep slepen 

Google kondigt op zijn blog aan dat je nu afbeeldingen vanuit Google Keep heel eenvoudig naar andere apps kunt slepen en neerzetten. Wil je dit proberen? Start Google Keep dan op in de split-screen modus samen met een andere app. Heb je twee apps boven of naast elkaar gezet? Open dan de Keep-notitie met een afbeelding, houdt deze afbeelding een seconde lang ingedrukt totdat deze 'eruit springt' en zet deze vervolgens neer in het vak Zet hier bestanden neer.

We hebben de drag and drop-functie getest in Gmail en WhatsApp en daar werkt het feilloos. In Google Documenten en Telegram werkt het niet. Andersom zou ook mogelijk maar dat werkt niet met Gmail. De functie is beschikbaar in versie 5.22.242.00.90 van Keep. Het werkt op verschillende tablets en telefoons op de redactie.

Google Keep krijgt meer mogelijkheden. De mogelijkheid om teksten te vergroten, vetgedrukt te maken of te onderlijnen, komt naar de notitie-app. Dat kan nu alleen via een omweg. Wist je dat je met achtergronden je notities kunt opvrolijken? Dat doe je als volgt.

Kan jij al afbeeldingen slepen en neerzetten via Google Keep? Of gebruik je een andere app voor je notities? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste Google Keep tips op Androidworld
Lees meer over:
Google Keep

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties