Zo schakel je tweestapsverificatie uit in Gmail

Zo schakel je tweestapsverificatie uit in Gmail

Laura Jenny

door Laura Jenny

Wil je je Gmail-account zo veilig mogelijk houden, dan is het wel verstandig om tweestapsverificatie te gebruiken (zeker als je geen passkey gebruikt). Het komt soms helaas ook met nadelen. Zo heb je soms het apparaat niet bij de hand (of helemaal niet meer) waarmee je de tweestapsverificatie kon bevestigen. Het kan dus voorkomen dat je het (tijdelijk of helemaal) wil uitschakelen. Dit is hoe je dat aanpakt.

Tweestapsverificatie uitschakelen

Tweestapsverificatie is gemaakt om te zorgen dat er nog een tweede check is om te zien of jij wel bent wie je zegt dat je bent. Nadat je dan je wachtwoord voor je Gmail hebt ingevuld, wordt er bijvoorbeeld naar je smartphone een smsje gestuurd met een code die je moet invoeren. Of je moet op je telefoon alleen op een prompt reageren (al dan niet met een cijfer dat moet overeenkomen met het cijfer op je andere scherm). Een heel goede, veilige optie, maar soms komt hij niet zo heel erg gelegen. Je kunt het -als je eenmaal bent ingelogd- uitschakelen. Dit is hoe dat werkt.

Gerelateerde artikelen

Zo pak je dat aan op je Android-smartphone

  1. Open de Gmail-app
  2. Tik rechtsboven op je profiel/initialen
  3. Tik op Je Google-account beheren
  4. Tik op Beveiliging
  5. Je zit dan onder ‘Inloggen bij Google’ staan: Verificatie in 2 stappen
  6. Tik daarop
  7. Er volgt dan een pop-up waarop je eventueel weer moet inloggen (in je Google-account)
  8. Je ziet dan informatie over Verificatie in 2 stappen en een grote blauwe knop met UITZETTEN
  9. Tik daarop: je krijgt dan de vraag of je dat zeker weet. Tik dan weer op Uitzetten.

Verificatie in twee stappen

Wil je het op je computer uitschakelen, ga dan naar myaccount.google.com en tik dan op Beveiliging. Je ziet dan meteen al staan Verificatie in 2 stappen en kunt het daarin uitschakelen. En, niet geheel onbelangrijk: dus ook inschakelen.

Goed om te weten: het aanpassen van tweestapsverificatie voor je Gmail-account heeft invloed om je Google-account, wat betekent dat het ook samenhangt met andere Google-diensten, zoals Google Documenten, Google Spreadsheets en het account dat je op je Android-toestel gebruikt.

Heb jij tweefactorauthenticatie weleens uitgeschakeld? Had dat een specifieke reden? Laat het nu achter in de reacties.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk