Tip: WhatsApp-berichten inplannen voor verzending, zo werkt het

Tip: WhatsApp-berichten inplannen voor verzending, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp zit er geen functie ingebouwd waarmee je het automatisch versturen van app'jes kan inplannen. Toch is er een app die je helpt om wel berichten te plannen, en dat is SKEDit. We leggen uit hoe het werkt en waarom je het beter niet doet.

WhatsApp-berichten inplannen

Verschillende apps laten je berichtjes inplannen voor automatische verzending. Googles eigen sms-app Google Berichten kan het bijvoorbeeld, maar wie het in WhatsApp wil proberen heeft minder geluk. Er is simpelweg geen officiële manier om het verzenden van app'jes vooraf te plannen.

Het inplannen van berichten is handig wanneer je op een later moment een bepaalde boodschap wil overbrengen, maar op dat precieze moment geen tijd hebt om het bericht te versturen. Of het kan ook dienen als een dagelijkse, terugkerende herinnering die je aan een vriend of vriendin verstuurt: "Blijf van die sigaret af, je kan het!"

Tip: WhatsApp-berichten inplannen voor verzending, zo werkt het

De SKEDit-app om WhatsApp berichten te plannen

SKEDit

Toch zijn er apps die beweren dat ze je wel kunnen helpen om WhatsApp-berichten op een ingesteld tijdstip te versturen, maar bij de meeste werkt het toch niet (goed) als puntje bij paaltje komt. Dat komt omdat het simpelweg complex is voor appbouwers om werkend te krijgen.

Tip: WhatsApp-berichten inplannen voor verzending, zo werkt het

De gratis app SKEDit is er wel in geslaagd, en in dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een app'je plant voor verzending met behulp van deze app. Je typt je bericht, kiest het tijdstip van verzending, de juiste ontvanger en je vinkt eventueel aan of de verzending eventueel herhaald moet worden. Vervolgens doet SKEDit het verzenden in jouw plaats.

Vooraf willen we wel uitdrukkelijk benadrukken dat we niet aanraden om deze methode te gebruiken. Bij Androidworld willen we je enkel informeren over deze mogelijkheid, omdat het simpelweg een heel interessant weetje is voor Android-liefhebbers. Hieronder lees je waarom we het gebruik afraden.

Tip: WhatsApp-berichten inplannen voor verzending, zo werkt het

Waarom we het afraden

SKEDit gebruikt ten eerste speciale machtigingen van de toegankelijkheidsfuncties op je telefoon. Die zijn eigenlijk bedoeld voor apps die mensen met een beperking ondersteunen, maar SKEDit maakt er gebruik van om de volledige controle te krijgen over het scherm van je telefoon en zo app'jes te verzenden in jouw plaats. Het gebeurt wel vaker dat apps de machtigingen van de toegankelijkheidsfuncties voor andere doeleinden gebruiken - dat doet bijvoorbeeld ook deze CubeACR-app die telefoongesprekken opneemt - maar het gaat wel nog steeds om uitzonderlijke machtiging.

Tip: WhatsApp-berichten inplannen voor verzending, zo werkt het

SKEDit belooft dat het geen misbruik maakt van deze toestemming, maar helemaal zeker weet je het niet. In onderstaande gif zie je hoe SKEDit je scherm overneemt om een app'je te verzenden dat jij eerder had opgesteld.

via GIPHY

Een tweede reden waarom je dit beter niet zelf probeert, is omdat SKEDit vereist dat je telefoon zonder schermvergrendeling wordt gebruikt. SKEDit moet je telefoon namelijk ontgrendelen alvorens het jouw app'je verstuurt naar het gewenste contact, op het gewenste tijdstip. Als je je telefoon zonder schermvergrendeling gebruikt, kan iedereen die hem oppakt zomaar toegang krijgen tot je apparaat.

Gerelateerde artikelen

SKEDit gebruiken

Nu je helemaal weet waar je aan toe bent met deze app, leggen we je uit hoe je het verzenden van WhatsApp-berichten kan inplannen. De eerste keer dat je een bericht stuurt via SKEDit, moet je de app alle nodige toestemmingen geven waar we het eerder over hadden, en het zal dus wat langer duren. Eens de app de nodige toestemmingen heeft, werkt het inplannen wel erg vlot. We laten zien hoe het inplannen van een app'je voor de eerste keer werkt.

Stappenplan
 • Installeer hier SKEDit in de Google Play Store en open de app
 • Duid onderaan het vinkje aan om de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid te accepteren
 • Druk op Skip
 • Kies WhatsApp en dan Done
 • Tik nogmaals op WhatsApp
 • Selecteer Enable accessibility
 • Tik op SKEDit
 • Zet SKEDit gebruiken aan
 • Kies Toestaan
 • Ga tweemaal terug op de telefoon 
 • Kies Add WhatsApp Recipient(s) en in de melding vink je Don't show again aan en je drukt op Ok
 • Tik op de naam van een contact en typ bij in het vak Message je bericht
 • Tik op het vinkje rechtsboven en selecteer Change screen lock
 • Je komt bij de instellingen terecht, en daar voer de pincode van je telefoon in. kies Swipen of Geen
 • Kies Ja, verwijderen
 • Tik opnieuw op het vinkje rechtsboven en kies Change battery optimization
 • Je komt weer in in de instellingen terecht. Selecteer het dropdown-menu Niet geoptimaliseerd en tik op Alle apps
 • Scroll omlaag naar SKEDit, tik erop, kies Niet optimaliseren en dan Klaar
 • Ga eenmaal terug op je telefoon en je komt weer in de SkEDit-app. Tik een laatste keer rechtsboven op het vinkje, en je bericht staat ingepland.

Ga jij SKEDit gebruiken of vind je ook dat deze app gebruikmaakt van toestemmingen die te verregaand zijn? Misschien gebruik je een andere app om app'jes in te plannen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk