Zo pas je de stem van de navigatie in Google Maps of Waze aan

Zo pas je de stem van de navigatie in Google Maps of Waze aan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Wil je liever naar een vrouw luisteren, dan naar een man? Of wil je graag naar een beroemdheid luisteren die je vertelt waar je rechts moet om op je eindbestemming te komen? Helaas kun je dan in Google Maps weinig: je kunt wel een andere taal instellen, maar niet een andere stem. Wat je ook wil: dit zijn je opties.

De taal van de Google Maps-stem aanpassen

Wil je een andere taal horen van Google, dan kun je binnen Google Maps de stem aanpassen. Doe dit niet wanneer je onderweg bent, maar wanneer je nog stilstaat alsjeblieft, want het is niet een kwestie van één tikje. Dit is hoe je een andere taal kiest:

 1. Open Google Maps
 2. Tik op je profiel-icoon rechts bovenin
 3. Tik op Instellingen
 4. Tik op Navigatie-instellingen
 5. Kies Stem selecteren
 6. Je ziet dan uit welke stemmen je kunt kiezen (het is dus niet mogelijk om een andere stem in het Nederlands te kiezen, alleen een andere taal)
Zo verander je de stem van de navigatie in Google Maps of Waze

Gerelateerde artikelen

De Waze-stem aanpassen

Waze is een navigatie-app die het meer moet hebben van de inbreng van de community, maar deze app is uiteindelijk ook van Google en werkt als een trein. Plus, Waze heeft wat meer leuke, persoonlijke tweaks, zoals de mogelijkheid om een andere stem te kiezen. Afhankelijk van de taal die je gebruikt kun je naar de kerstman of Christina Aguilera luisteren.

 1. Open Waze
 2. Tik op My Waze
 3. Ga naar Instellingen
 4. Tik op Stem en geluid
 5. Tik op Waze Stem
 6. Je kunt dan een stem toevoegen (je kunt dan je eigen navigatie inspreken) of je kunt uit de Waze-stemmen kiezen 
Zo verander je de stem van de navigatie in Google Maps of Waze

Goed om te weten: in het Nederlands heb je niet heel veel keuzes: Femke en Bram in het Nederlands en Jasmien en Thomas in het Vlaams. In het Engels heb je veel meer opties, waaronder de horoscopen waarover we laatst schreven.

Welke stem gebruik jij bij het navigeren? Laat het nu achter in de reacties.

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..
Waze-navigatie en live verkeer

Waze-navigatie en live verkeer

Waze is een  community-app voor navigatie die miljoenen gebruikers over de hele wereld helpt om snel en efficiënt hun bestemming te bereiken. Met realtime wegm ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk