Zo maak je van je Chromebook een smart display

Zo maak je van je Chromebook een smart display

Je kan nu op Chromebooks sneller inloggen bij websites en het vergrendelscherm personaliseren. De verbeteringen zijn onderdeel van Chrome OS 88 dat nu naar Chromebooks wordt uitgerold.

Chrome OS 88

Google is begonnen met het uitrollen van Chrome OS 88 naar Chromebooks. De update bevat een aantal verbeteringen, waarvan de meest opvallende een nieuwe screensaver is die lijkt op het scherm van smart displays. Zodra je de functie inschakelt, kan je Chromebook namelijk afbeeldingen uit je Google Foto's-bibliotheek weergeven. Je kan hierbij afbeeldingen uit specifieke albums selecteren. Heb je geen leuke foto's in Google Foto's? Dan kan je ook kiezen uit een selectie standaardafbeeldingen die door Google zijn samengesteld.

Het vergrendelscherm laat ook de tijd en het weer zien en bied je toegang tot mediabediening, zodat je makkelijk een nummer kunt pauzeren of afspelen zonder de Chromebook te hoeven ontgrendelen. Je vindt er ook de wifi- en batterijstatus in en een optie om uit te loggen bij je account.

  • Instellingen > Personalisatie > Screensaver
Zo maak je van je Chromebook een smart display

De update introduceert ook een functie waarmee je je pincode of vingerafdruk in plaats van een wachtwoord kunt gebruiken om in te loggen op websites die de WebAuthn-standaard ondersteunen. Dat is vooral handig omdat je je pincode of vingerafdruk kunt gebruiken als een vorm van tweefactorauthenticatie op websites waarop je de extra beveiligingsmaatregel hebt ingeschakeld. Sommige platforms die de WebAuthn-standaard ondersteunen, zijn onder meer Dropbox en GitHub. Chrome OS 88 wordt in de komende dagen uitgerold. Op de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook op de redactie was de update al beschikbaar. Via de Instellingen > Over Chrome OS > Controleren op updates kun je kijken of Chrome OS 88 voor je klaarstaat.

Zo maak je van je Chromebook een smart display
Lees meer over:
Smart display Chromebooks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties