Zo maak je een snelkoppeling naar een routebeschrijving in Google Maps

Zo maak je een snelkoppeling naar een routebeschrijving in Google Maps

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in Google Maps makkelijk een snelkoppeling van een specifieke routebeschrijving maken, zodat je op ieder moment een specifieke route kunt bekijken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Snelkoppeling maken in Google Maps

Je kan in Google Maps op je Androidtelefoon een snelkoppeling van een routebeschrijving maken zodat je die makkelijk vanaf je startscherm kunt starten. Dat scheelt je weer zoeken als je snel ergens moet zijn of gewoon goed voorbereid op pad wilt gaan.

  1. Open de Google Maps op je Android-telefoon
  2. Zoek je bestemming
  3. Tik op de drie puntjes rechts bovenin 
  4. Tik op Route toevoegen aan het startscherm
  5. Tik in het pop-up schermpje op toevoegen
Route toevoegen aan het startscherm in Maps

Route toevoegen aan het startscherm in Maps

Op de dag of het tijdstip dat je wilt vertrekken, pak je je telefoon erbij en tik je op de snelkoppeling. Je ziet meteen de routebeschrijving in Maps zodat je direct kunt vertrekken. Je kunt een snelkoppeling maken voor routes met de auto, met het openbaar vervoer, met de fiets en te voet. Je kan via punt 1 tot en met 3 ook kiezen voor een extra stop toevoegen aan de route of langs een route zoeken. Een extra stop toevoegen is handig als je bijvoorbeeld onderweg een bezienswaardigheid wilt bezoeken en langs een route zoeken gebruik je als je een restaurant op de route zoekt om even een iets te eten na een lange rit.

Zo maak je een snelkoppeling naar een routebeschrijving in Google Maps

Meer Google Maps-tips

Nu weet je hoe je makkelijk een snelkoppeling van een routebeschrijving in Google Maps kunt maken, maar wist je ook dat je in deze app je parkeerplek kunt opslaan, zodat je niet meer hoeft te onthouden waar je je auto geparkeerd hebt? Je kan ook in Google Maps je locatie met iemand (tijdelijk) delen, op de kaart zien waar je bent geweest aan de hand van de foto's die je hebt gemaakt en makkelijk een leuke plaats terugvinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk