Zo lees je op WhatsApp alsnog de verwijderde berichten

Zo lees je op WhatsApp alsnog de verwijderde berichten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van WhatsApp en veel andere chatapps hebben de mogelijkheid om verzonden berichten achteraf te verwijderen. Wij vertellen je over een manier om alsnog dergelijke berichten te lezen. Deze methode werkt ook voor andere chatapps.

WhatsApp-berichten verbergen

WhatsApp geeft gebruikers van de app telkens één uur de tijd om de verzending van een bericht ongedaan te maken. In die tijd kan de verzender het snel verbergen voor anderen, waardoor het bericht onleesbaar wordt. In de app en in je meldingen. Zelfs wanneer je een kijkje neemt in het meldingenlogboek van je telefoon krijg je het bericht niet meer te zien.

Gerelateerde artikelen

Verwijderde berichten alsnog lezen

Wie het niet eens is met die spelregels, kan zelf stappen ondernemen om zulke verwijderde berichten alsnog ongemerkt te lezen. Daarvoor heb je wel een speciale app nodig die al je meldingen overziet, en dat kan met de gratis app Notification History Log. Die app houdt de geschiedenis van al je meldingen bij voor wanneer je onbedoeld een melding wegveegt. Maar ze kan dus ook verwijderde berichten bekijken. Sterker nog, de app stuurt je zelfs een melding wanneer iemand een bericht heeft verwijderd. Zo kan je meteen een kijkje nemen.

Belangrijk is wel dat Notification History Log geen verwijderde berichten met terugwerkende kracht kan lezen. De feature werkt dus pas voor berichten die je krijgt nadat je deze app hebt geïnstalleerd. De app werkt daarnaast ook voor verwijderde berichten van andere apps. In onderstaand stappenplan ontdek je hoe je de app correct instelt om verwijderde berichten te kunnen bekijken.

Notification History Log zegt je zelfs wanneer iemand een bericht heeft verwijderd

Notification History Log zegt je zelfs wanneer iemand een bericht heeft verwijderd


Stappenplan

  1. Installeer Notification History Log in de Play Store en tik Openen
  2. Kies Continue
  3. Vink aan dat je akkoord bent met het privacybeleid en kies Agree and continue
  4. Navigeer met de rechtse pijl door de tutorial en tik op Enable permission
  5. Tik op Notification History Log
  6. Zet de schakelaar aan en druk Toestaan
  7. Ga twee keer terug om weer in de app terecht te komen, en kies Continue
  8. Selecteer Enable en vervolgens Toestaan om de app toegang te geven tot media en foto's die je ontvangt via WhatsApp
  9. Vervolgens kies je Show ads that are less relevant, tenzij je meteen de Pro-versie wil aankopen zonder reclame
  10. Je komt op het beginscherm terecht. Via Advanced History kan je verwijderede berichten terugvinden, maar je ontvangt ook een melding wanneer een nieuw bericht verwijderd is

Ga jij Notification History Log gebruiken om verwijderde berichten te lezen? Misschien gebruik je al een andere methode om dat te doen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Notification History Log

Notification History Log

Notification History Log is een app die voor jou een overzicht bijhoudt met notificaties. Handig als je eentje hebt weggeveegd wat niet de bedoeling was. E ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk