Zo lees je op WhatsApp alsnog de verwijderde berichten

Zo lees je op WhatsApp alsnog de verwijderde berichten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van WhatsApp en veel andere chatapps hebben de mogelijkheid om verzonden berichten achteraf te verwijderen. Wij vertellen je over een manier om alsnog dergelijke berichten te lezen. Deze methode werkt ook voor andere chatapps.

WhatsApp-berichten verbergen

WhatsApp geeft gebruikers van de app telkens tot twee dagen na de verzending de tijd om een bericht te verwijderen. In die tijd kan de verzender het dus onleesbaar maken voor anderen, zowel in het gesprek zelf als in de melding. Zelfs wanneer je een kijkje neemt in het meldingenlogboek van je telefoon krijg je het bericht niet meer te zien.

Gerelateerde artikelen

Verwijderde berichten alsnog lezen

Wie het niet eens is met die spelregels, kan zelf stappen ondernemen om zulke verwijderde berichten alsnog ongemerkt te lezen. Daarvoor heb je wel een speciale app nodig die al je meldingen overziet, en dat kan met de gratis app Notification History Log. Die app houdt de geschiedenis van al je meldingen bij voor wanneer je onbedoeld een melding wegveegt. Maar ze kan dus ook verwijderde berichten bekijken. Sterker nog, de app stuurt je zelfs een melding wanneer iemand een bericht heeft verwijderd. Zo kan je meteen een kijkje nemen.

Belangrijk is wel dat Notification History Log geen verwijderde berichten met terugwerkende kracht kan lezen. De feature werkt dus pas voor nieuwe meldingen die je krijgt vanaf het moment dat jij de app hebt geïnstalleerd. De app werkt daarnaast ook voor verwijderde berichten van andere berichtenapps dan WhatsApp. In onderstaand stappenplan ontdek je hoe je de app correct instelt om verwijderde berichten te kunnen bekijken.

Notification History Log zegt je zelfs wanneer iemand een bericht heeft verwijderd

Notification History Log zegt je zelfs wanneer iemand een bericht heeft verwijderd

Stappenplan

 1. Installeer Notification History Log in de Play Store en tik Openen
 2. Kies Try limited version
 3. Navigeer met de rechtse pijl door de tutorial en tik op Enable permission
 4. Tik op Notification History Log
 5. Zet de schakelaar aan bij Toestaan
 6. Ga twee stappen terug om weer in de app terecht te komen en kies Continue
 7. Kies Toestaan om de app de toestemming te geven om jou meldingen te sturen
 8. Tik eventueel de advertentie weg met het kruisje
 9. Je ontvangt een melding op je telefoon: Unable to store new notifications. Tik erop
 10. Tik onder Notification Acces Permission op de knop Enable permission
 11. Tik op Notification History Log
 12. Zet de schakelaar aan bij Toestaan en kies nog eens Toestaan
 13. Ga drie stappen terug om op het beginscherm van de app terecht te komen, en tik eventueel de advertentie'(s) weg met het kruisje of de knop Sluiten
 14. Via Advanced History kan je integraal de verwijderede berichten terugvinden, maar je ontvangt ook een melding wanneer een nieuw bericht verwijderd is

Disclaimer

Voor je beslist om deze app te gebruiken is het wel belangrijk om even stil te staan bij de keuze. Je contacten kunnen namelijk berichten verwijderen om tal van redenen. Wat deze ook mogen zijn: het is in feite de bedoeling dat jij het bericht niet meer kan lezen.

Vanuit ethische overwegingen respecteer je het beste die keuze van je gesprekspartner. Omgekeerd zou jij het misschien ook niet fijn vinden als je contacten via een dergelijke tool je verwijderde berichten zouden lezen. Androidworld informeert lezers over de mogelijkheden van het Android-besturingssysteem en van apps zoals WhatsApp. Het is aan jou om voor jezelf de juiste keuze te maken, wat betreft het gebruik van Notification History Log.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

De populairste WhatsApp-tips
Notification History Log

Notification History Log

Notification History Log is een app die voor jou een overzicht bijhoudt met notificaties. Handig als je eentje hebt weggeveegd wat niet de bedoeling was. E ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk