Zo kun je offline Netflix-series kijken op je Chromebook

Zo kun je offline Netflix-series kijken op je Chromebook

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Chromebooks doen bijna alles online en daardoor hebben ze de reputatie dat ze, wel, alles online doen. Dat is echter niet helemaal waar. Wist je dat je bijvoorbeeld Netflix-series offline kunt kijken op je Chromebook? Erg handig, want er zijn diverse Chromebooks die volledig kunnen openklappen en worden neergezet in V-vorm. Ideaal om Netflix te kijken, maar dat kan dus ook offline. Zo pak je dat aan.

Niet alles is beschikbaar

Als je een Netflix-abonnement hebt, dan heb je in eerste instantie ook een internetverbinding nodig om de content te kunnen downloaden voor later offline afspelen. Niet alle content is altijd beschikbaar om offline te kijken, maar eigenlijk zijn alle Netflix Originals wel downloadbaar en uiteindelijk ook veel andere content. Het hangt trouwens ook van het land af waar je je bevindt wat je zoal kan downloaden (maar dat heeft ook te maken met het contentaanbod dat per land verschilt).

Gerelateerde artikelen

Offline Netflix kijken op je Chromebook

Wil je Netflix graag offline kijken, dan ga je als volgt te werk (via XDA):

  1. Download de Netflix-app voor ChromeOS uit de Play Store van Google.
  2. Login op je Netflix-account zoals je dat normaliter ook doet
  3. Klik op het menu in de zijbalk dat heet ‘Beschikbaar voor offline kijken’ of ‘Available for download’ en klik daarop
  4. De bieb met series en films die je kunt downloaden is te zien en je kunt de download-knop klikken bij de series en films (of zelfs specifiek de afleveringen of seizoenen) die je offline wil kunnen kijken
  5. Je vindt de gedownloade content vervolgens onder ‘Mijn Downloads’. 
Zo kun je offline Netflix-series kijken op je Chromebook

Eigenlijk heel makkelijk

Het lijkt ingewikkeld, omdat de Chromebook zoveel online doet, maar eigenlijk werkt het dus precies hetzelfde als op de smartphone-app van Netflix. Vergeet niet af en toe je download-lijst te legen, want zeker als je je account met anderen deelt, dan kan het voorkomen dat andere mensen geen content kunnen downloaden om offline te kijken omdat er al teveel gedownload is op verschillende apparaten.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Download jij vaak series om offline te kijken? In welke situaties zoal? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk