Zo kun je je Twitter-account verwijderen of deactiveren

Zo kun je je Twitter-account verwijderen of deactiveren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Met zoveel socialemedia-geweld is het soms moeilijk bij te houden waar je allemaal nog een account hebt. Is jouw favoriete communicatiekanaal inmiddels Instagram of vind je de sfeer op Twitter soms te grimmig, dan kun je ervoor kiezen je Twitter-account te verwijderen of deactiveren. Zo doe je dat.

Twitter verwijderen

Er is een verschil tussen verwijderen en deactiveren. Bij verwijderen wordt je account permanent weggegooid, maar dat gebeurt niet meteen. In eerste instantie is het 30 dagen gedeactiveerd, zodat je bij twijfel alsnog je account kunt herstellen. Immers zijn er genoeg mensen die na de zoveelste discussie op Twitter denken: “Klaar nu!’ en boos of geëmotioneerd hun hele account willen verwijderen, terwijl ze na een goede nacht slaap denken: ‘Zo, wat zal ik vandaag eens tweeten?’

Gerelateerde artikelen

Er is dus een veiligheidsoptie ingebouwd voor mensen die hun account willen verwijderen en het is niet mogelijk om dit proces te versnellen. Log je binnen die dertig dagen in, dan wordt je account niet verwijderd. Doe je dat niet, dan is je account en alle data die daarbij hoort voor altijd verdwenen. Deactiveren is niet een aparte optie, dus je kunt niet zelf kiezen om een paar maanden even te deactiveren. Wel kun je deactiveren voor 30 dagen en dien je binnen die tijd opnieuw in te loggen om niet alles kwijt te raken.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Twitter deactiveren

Wil je tijdelijk deactiveren of je account verwijderen, dan ga je als volgt te werk:

  1. Ga binnen Twitter (of dit nu de app is of in de browser) naar de drie puntjes met ‘Meer’ erbij
  2. Tik op ‘Instellingen en Privacy’
  3. Je ziet dan meteen de optie al onder ‘jouw account’: ‘Je account deactiveren’, tik daarop
  4. Voer vervolgens je wachtwoord in en klik op de ‘deactiveren’-knop
  5. Twitter logt je vervolgens automatisch uit en je verdwijnt van het platform, tenzij je dus binnen 30 dagen terugkomt

Meldingen uitschakelen

Wil je van Twitter af omdat je te veel meldingen krijgt, dan kun je er binnen het instellingenmenu ook voor kiezen om meldingen uit te schakelen. Ook kan het de moeite waard zijn om eens door je volgers en mensen die jij volgt heen te lopen, zodat je alleen content ziet waar je ook echt iets positiefs of educatiefs uithaalt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk