Zo kun je de zoekbalk en navigatiebalk in Google Maps verbergen

Zo kun je de zoekbalk en navigatiebalk in Google Maps verbergen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kent het wel: je opent Google Maps om snel een route te vinden of de omgeving te verkennen, maar die prominente zoekbalk bovenin en de navigatiebalk onder in Google Maps kunt verbergen. Dit kan handig zijn als je meer schermruimte wilt hebben voor de kaart of als je niet wilt dat anderen je zoekopdrachten kunnen zien.

Zoekbalk in Google Maps verbergen

De zoekbalk en navigatiebalk in Google Maps kunnen soms wat in de weg zitten. Zeker als je meer schermruimte wilt hebben voor de kaart. Gelukkig kun je beide onderdelen in Maps eenvoudig verbergen.

Hier zijn de stappen:

  1. Open Google Maps op je Android-apparaat
  2. Veeg over de zoekbalk naar boven op het scherm
  3. Klaar!

Met de zoekbalk en navigatiebalk uitgeschakeld, kun je nu volop genieten van je kaart zonder afleiding. Bekijk de omgeving, verken nieuwe plaatsen en navigeer moeiteloos zonder dat die zoekbalk in de weg zit. Wil je beide weer tevoorschijn halen? Tik dan ergens op de kaart en de afleiding is weer terug.

Laat ons weten of je deze Google Maps-truc al eens hebt gebruikt. Vergeet ook niet deze verborgen Google Maps-functies door te nemen. Heb je nog andere handige tips? Deel ze hieronder in de reacties!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk